Vlakem do Ruska? Jako v králíkárně! Mastili jsme karty, smějí se Oceláři

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

28. srpna 2015, 12:19

Adam Bagar

Netradiční a dobrodružný trip mají za sebou starší dorostenci Třince, kteří se v polovině srpna vydali na východ. Konkrétně do Běloruska a Ruska, kde sehráli čtyři utkání s výbornou bilancí tří výher a jedné prohry. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby do obou krajin necestovali vlakem. "Byl to pro nás nezapomenutelný zážitek. Užili jsme si to a dost se nasmáli. Stmelila se tím parta," prozrazuje reprezentační útočník Kryštof Stuchlík v rozhovoru pro hokej.cz.

Jakmile se třinečtí starší dorostenci dozvěděli o netradičním tripu vlakem, byli lehce v rozpacích. "Měli jsme docela strach, ale spíše jsme si nikdo nedokázali představit jet takovou dálku vlakem," přiznává jeden z členů třinecké posádky, která při cestě velmi marně hledala připojení k internetu. "Ale absťák jsem neměl, aspoň jsem neseděl jen na mobilu. Museli jsme se zabavit jinak," hlásí Stuchlík.

"Mastili jsme karty a koukali na filmy," doplňuje s úsměvem. Třinecký starší dorost se ve vlaku dokonce příjemně vyspal. I díky lůžkovým vozům. "Spalo se mi opravdu dost dobře. Všichni jsme si to moc chválili. Ale byli jsme tam jako v králíkárně, i s taškami a hokejovými bágly. Něco jsme naskládali dolů pod postele, ale další věci se musely nechat uprostřed kupé," pokračuje Kryštof Stuchlík.

"Z Minsku do Moskvy jsme jeli starým a rozvrzaným vlakem, profukovalo nám tam okno."

A jak vypadaly vlaky, kterými Třinečtí cestovali? "Z Ostravy do Minsku jsme jeli novým vlakem, ale do Moskvy jsme pokračovali už takovým starým, rozvrzaným. Profukovalo nám tam okno, ale všichni jsme byli unavení, takže jsme cestu prospali." Mladí Oceláři ve vlaku rovněž jedli, zaujala je hlavně polévka. "Byla dobrá, každý si v ní musel něco najít, bylo tam vše od zelí až po citron," hlásí.

Pořádné jídlo měli starší dorostenci až po zápase v běloruské metropoli, kde si zašli na večeři. "Každý si mohl dát to, na co měl chuť, takže jsme moc neexperimentovali," hlásí Stuchlík s tím, že jeho spoluhráče nejvíc uchvátilo samotné město. "Všichni jsme z toho byli mimo, bylo nádherné a hlavně v něm byli skvělí lidé. Fotili se s námi a moc jsme si to užívali," přiznává sedmnáctiletý reprezentant.

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

V Rusku pak parta třineckých mladíků navštívila památník zesnulých hráčů Jaroslavle. "Položili jsme dres k pomníku Jana Marka, jenž v Třinci hrával. Působil tam také pan Peterek. Znal některé hráče i členy realizačního týmu, tak nám říkal nějaké příběhy z dob, kdy v Jaroslavli působil. Byl to pro nás dost silný zážitek, který nás dostal," říká nejproduktivnější hráč třinecké výpravy Kryštof Stuchlík.

Nejen on mohl být s výsledky týmu spokojený. Po jasném vítězství v Minsku si Třinec vyšlápl také na slavné moskevské CSKA a s Jaroslavlí si po úvodní vysoké porážce připsal v odvetě výhru po nájezdech. Suma sumárum, čtyři utkání a tři cenné triumfy! "Můžeme být spokojeni. Čekali jsme v Minsku těžší zápas, ale CSKA a Jaroslavl už splnily naše očekávání. Sehráli jsme s nimi výborná utkání," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz