Vsetín před finále přišel o útočníka, rozloučil se z rodinných důvodů

Foto: Karel Švec, Český hokej

30. března 2022, 8:07

Adam Bagar

Vsetín po postupu do finále Chance ligy oznámil, že jeho dres nebude dál oblékat útočník Tomáš Pitule. Informoval o tom na svých webových stránkách.

„Na Valašsku končí z rodinných důvodů,“ uvedl Vsetín k odchodu zkušeného útočníka, jenž na Lapač přišel v průběhu sezony z Kladna výměnou za Miroslava Indráka.

Tomáš Pitule dostal v Chance lize více prostoru, začal skvěle, z úvodních pěti duelů vytěžil pět bodů, ale výborná čísla si neudržel a jeho ice time šel postupně dolů.

Ve 21 utkáních základní části nakonec nasbíral 11 bodů za tři branky a osm nahrávek, v pěti zápasech play off přidal bod za gól v páté čtvrtfinálové partii proti Slavii.

Naposledy se ve vsetínském dresu představil v úvodní semifinálové bitvě s Prostějovem. V dalším průběhu série, kterou Valaši vyhráli 4:1 na zápasy, už nenastoupil.

Nešlo o jeho první působení na Vsetíně. Rodák z Rokycan tam hrál už v ročníku 2018/19 po návratu z Běloruska, tehdy zaznamenal 24 bodů (8+16) v 56 zápasech.

Soupiska VHK ROBE Vsetín

Brankáři:
David Gába, Jakub Málek, David Sachr, David Tkadlec.

Obránci:
Jiří Říha, Lukáš Buchta, Ondřej Smetana, Tom Ondračka, Šimon Jenáček, Jakub Jenáček, Michal Hryciow, Lubomír Štach, David Vosátko, Aleksandrs Jerofejevs.

Útočníci:
Luboš Rob, Vít Jonák, David Březina, Jan Berger, Adam Zeman, Daniel Klímek, Roman Půček, Adam Hořanský, David Vítek, Radim Kucharczyk, Roman Vlach, Jakub Apolenář, Michal Gago, Roman Pšurný, Matouš Venkrbec.

Program finále play off Chance ligy

Neděle 3. dubna – 1. zápas:
17:00 VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava

Pondělí 4. dubna – 2. zápas:
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava

Čtvrtek 7. dubna – 3. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

Pátek 8. dubna – 4. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

Neděle 10. dubna – případný 5. zápas:
17:00 VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava

Úterý 12. dubna – případný 6. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

Čtvrtek 14. dubna – případný 7. zápas:
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava

Baráž o TELH s Rytíři Kladno: 17., 18., 21., 22., případně 25., 27. a 29. dubna

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz