Vyprodáno po 12 letech! Celé Znojmo žije hokejem, září trenér Režnar

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Znojemské bojovníky hnala ve druhém finálovém střetnutí mezinárodní EBEL po střechu narvaná aréna, kterou se v soutěžním utkání podařilo vyprodat po neuvěřitelných dvanácti letech. A fantastická atmosféra Orlům svědčila, když dokázali parádně otočit skóre z 1:3 na 5:3 a srovnat stav ostře sledované série s rakouským Salcburkem. „Hokejem nyní žije celé Znojmo,“ těší hlavního trenéra Jiřího Režnara.

Hlasatel na znojemském zimním stadionu oznámil vyprodáno naposledy ještě v době, kdy se po tamním ledě proháněla v kladenském dresu hokejová ikona Jaromír Jágr. Od té chvíle však uplynulo neuvěřitelných dvanáct sezon. Tak dlouho Orli v soutěžním zápase čekali. A dočkali se až nyní. Nikoli kvůli Jágrovi, ale svým vlastním výkonům, které je katapultovaly do finále mezinárodní EBEL. Nedělní partii sledovalo takřka pět tisíc skvělých fanoušků!

„Přišlo šíleně moc lidí a na stadionu panovala nepopsatelná atmosféra,“ pokyvuje hlavní kouč Jiří Režnar na adresu nejen těch znojemských příznivců. Na jih Moravy se totiž sjeli fanoušci ze všech koutů republiky. Vsetína, Českých Budějovic, Olomouce, Vítkovic a mnoha dalších. „Bylo to super, vyprodaný stánek nám vytvořil skutečně výbornou kulisu,“ smeká brankář Jan Lukáš. Bylo to zkrátka pořádné peklo, se kterým se možná Orli zpočátku prali.

"Na stadionu panovala nepopsatelná atmosféra."

„Myslím, že jsme z toho na startu byli i trošku vyjukaní,“ potvrzuje bývalý brankář pražské Sparty. Obzvláště první dějství nevyšlo jedinému českému účastníkovi mezinárodní EBEL dle představ. „Vstoupili jsme do utkání nervózně. Kluci to měli v hlavách, někdy toho chtění bylo příliš a propadali jsme pak při napadání. Hodně nás tam podržel Honza Lukáš,“ přiznává šéf znojemské střídačky, která i přes nepříznivý výsledek 1:2 stále věřila ve výhru.

„O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát tu naši hru a nebláznit. Se Salcburkem totiž nelze hrát nahoru, dolů,“ uvědomuje si Režnar, kterému scházel větší důraz. „Musíme soupeře více dohrávat. Ve druhé třetině tam na dvě střídání naskočila čtvrtá pětka s jediným cílem dohrávat soupeře a bylo vidět, jak se hra najednou změnila a my se víc drželi na kotouči.“ Orli opravdu přidali, ale byl to soupeř, kdo si v polovině duelu vytvořil dvougólový náskok.

"Kvalita mezinárodní EBEL je opravdu velká."

Znojmo se ale dokázalo nevídaně vzchopit. Ještě do přestávky snížilo a ve třetím dějství klání jasně ovládlo třemi trefami. „V každé sérii jsme měli první zápasy horší, ale poté jsme otočili. Věřím, že se nám to povede i tentokrát,“ culí se brankář Jan Lukáš po vydřeném triumfu 5:3. „Je až neskutečné, jak tady tím lidé žijí. My se snažíme jim jejich důvěru a podporu vracet právě těmi výsledky.“ A to se Orlům, kteří srovnali finálovou sérii, zatím daří.

„Teď tady hokejem všichni žijí. Na střídačce tu atmosféru tolik nevnímáte, ale když pak jdu po městě, lidé mě zastavují a baví se se mnou. Překvapilo mě to, je to příjemné,“ přiznává Jiří Režnar, jenž se už nemůže dočkat dalších parádních bojů. Letošní finále je totiž skvělou reklamou tolik podceňované mezinárodní soutěže. „Kvalita EBEL je opravdu velká,“ pokyvuje uznale Jan Lukáš před dalším dílem série, která pokračuje v úterý na ledě Salcburku.

Další program finále mezinárodní EBEL 2015-16

Úterý 5. dubna – 3. zápas:
19:40 EC Red Bull Salcburk – Orli Znojmo (ServusTV)

Pátek 8. dubna – 4. zápas:
19:40 Orli Znojmo – EC Red Bull Salcburk (Sport 5)

Neděle 10. dubna – 5. zápas:
14:45 EC Red Bull Salcburk – Orli Znojmo (ServusTV)

Úterý 12. dubna – případný 6. zápas:
19:40 Orli Znojmo – EC Red Bull Salcburk

Čtvrtek 14. dubna – případný 7. zápas:
19:40 EC Red Bull Salcburk – Orli Znojmo

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz