Vyšťavená časomíra? Na této úrovni se to nesmí stávat, nechápe Sekáč

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. dubna 2016, 18:24

Adam Bagar

(KOUVOLA, od našeho zpravodaje) Tohle si finští pořadatelé za rámeček určitě nedají! Zatímco čtvrteční duel v Oulu se odehrál bez jediné kaňky, sobotní odvetu v Kouvole už všem aktérům pořádně znepříjemnila nefungující časomíra. Ta stávkovala během celého klání a díky tomu bylo k vidění několik zajímavých situací. "Na konci první třetiny jsem normálně chytal dál a najednou vidím, jak už jdou všichni do kabiny," kroutí hlavou brankář Pavel Francouz.

"Myslím, že úplně pro všechny to bylo nepříjemné. Přitom ta časomíra fungovala snad úplně na všech trénincích. Asi se to nějak vyšťavilo," culí se pětadvacetiletý gólman. Ten působil na konci prvního dějství poněkud zmateně, pochopitelně kvůli absenci časomíry. "Jakmile jsme tam začali bránit oslabení tři na pět, tak jsem pořád hrál a nevěděl, co se děje. Najednou jsem viděl, jak už všichni jdou do kabiny," popisuje Francouz.

"Musel jsem sledovat, kdy si potrestaný finský hráč stoupne, aby nám neunikl do brejku."

Problémy měl mimo jiné také během dvou českých přesilovek. "To bylo pro nás gólmany hodně nepříjemné. Musel jsem sledovat, kdy si potrestaný finský hráč stoupne, aby nám pak neunikl do brejku," líčí loňský extraligový šampión. Hlasatel se sice snažil čas od času zahlásit, jaká právě běží minuta, ovšem ne vždy to každý zaregistroval. "Hlásili to velice zvláštní angličtinou, takže občas jsem to moc nepochytil," prozrazuje.

Jeho slova potvrzuje rovněž střelec jediného českého gólu Jiří Sekáč. "Bylo to dost nepříjemné, protože člověk chce vědět, kde v tom zápase je a čas je přece jedna z nejdůležitějších věcí," říká nespokojený útočník Arizony. "Tohle jsem fakt moc nepochopil. Na mezinárodní scéně by se to rozhodně nemělo stávat. V takových zápasech musí být všechno, jak má být," zdůrazňuje Sekáč (na snímku uprostřed), jenž to řešil také se zmateným Komarovem.

"Jasně, bavili jsme se o tom. Člověk přece musí vědět, jak dlouho ještě hraje v oslabení, kdy v přesilovce naskočí do hry soupeřův hráč a podobně. I třeba když dostanete puk a schází jen pár sekund do konce třetiny, tak se podíváte na časomíru," kroutí hlavou. Přibližně od poloviny klání se však situace mírně zlepšila. "Pak už to začali hlásit trošku častěji a navíc se na kostce objevil televizní přenos, takže už to bylo jakž takž."

Ani reprezentační trenér Vladimír Vůjtek nebyl z nefunkčnosti časomíry příliš šťastný. "Nebylo to pro nikoho příjemné. Na takové úrovni by se to stávat nemělo, ale prostě se stalo," hlásí Vůjtek poněkud smířeně. "Věnovali jsme se aspoň naší hře a nekoukali moc na hodiny. Ale vždycky je samozřejmě lepší, když ten čas vidíte. Hlavně při těch přesilovkách a v oslabeních," prozrazuje český lodivod po jednoznačné porážce 1:4.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz