Will Tygry podržel, ale daroval soupeři gól. Mrzí mě to, smutní

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Proti Mladé Boleslavi se Roman Will zaskvěl výbornými zákroky. Vychytal střelce Bruslařů při dvou zkrácených početních výhodách, parádně si počínal i v nájezdech. Přesto se nedá mluvit o vydařeném zápase libereckého brankáře, který si sedm vteřin před koncem připsal smolný moment. „Nechtěl jsem dát gól, chtěl jsem jen kotouč vyhodit z pásma. Mrzí mě to vůči spoluhráčům i fanouškům, ale chyby se stávají," říká.

Byl to jeho zápas. Před druhou třetinou nahradil Jaroslava Januse a počínal si velmi jistě. V 52. minutě navíc vystřelil Tygrům vedení Lukáš Krenželok a zdálo se, že v Liberci oslaví tři body.

Nicméně hosté se nadechli k poslednímu náporu. Dvacet vteřin před koncem Will hokejkou nasměroval puk do středního pásma, diváci pomalu vstávali ze sedadel a odcházeli na přeplněné parkoviště.

I dva body jsou cenné, ví útočník Dominik Lakatoš

Mladoboleslavští se dostali ještě jednou do útočného pásma, sedm vteřin před koncem byl kotouč už ale opět v držení libereckého gólmana. Ten zkusil vyhodit ještě jednou... A trefil jednoho z protihráčů, od něhož se puk odrazil k Lukáši Žejdlovi. Bylo vyrovnáno.

„Nechtěl jsem dát gól, chtěl jsem kotouč dostat pryč z pásma, aby se nám ulevilo a aby čas doběhl. Trefil jsem hráče přede mnou a následně z toho byl gól. Mrzí mě to vůči fanouškům i hráčům, ale jsme rádi za dva body,“ komentoval Will nešťastnou situaci.

Bruslaři vyrovnali v čase 59:52 po velké chybě Willa

„Byla tam chvíle, pár vteřin, kdy jsem si říkal, jestli se mi to zdá. Nevím… Stává se to, což není omluva, nesmí se mi to stávat. Na druhou stranu se chyby dějí, mrzí mě to. Nehodnotil bych to tak, že jsem pokazil zápas. Chyby se stávají, mrzí mě to,“ hledal těžce slova. 

U brankáře je každá chyba výrazná, ale Will hodil inkasovanou branku za hlavu a v samostatných nájezdech čtyřmi přesvědčivými zákroky rozhodl. „Ulevilo se mi. Jsem za to rád. Mrzí mě, že jsme mohli mít tři body a Boleslav nula. To je hokej a občas se to děje. Jsme ve fázi, kdy to tak asi má být. Těší mě, že jsme ubojovali oslabení 3 proti 5, a že se nám zadařilo v nájezdech.“

Sestřih zápasu Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz