WSM Liga: Choreo v derby, Drábkův comeback nebo kadaňský Apollo Creed

Přerov je druhým nejnavštěvovanějším týmem WSM Ligy. | Foto: meofans.com

Antonín Pechanec zůstane ve Frýdku-Místku do konce sezony, to samé Petr Kanko v Havířově. Kluby se dohodly na prodloužení jejich výměny. Nečekané jméno se objevilo na soupisce Mostu – do WSM Ligy se vrací veterán Václav Drábek. V Horácké Slavii končí Jakub Schejbal.

Události 33. kola WSM Ligy

Výsledky

Zásnuby na ledě
Po skončení duelu mezi Ústím nad Labem a Českými Budějovicemi, před zápasem "staré gardy", požádal ústecký fanoušek a bývalý hráč Jiří Cícha starší o ruku svou přítelkyni. A řekla ano! Více zde.

Plyšákománie v Ústí
Jak už je milou tradicí, i letos v prosinci zaházeli fanoušci Ústí nad Labem led plyšáky. Z přiložené fotky je zřejmé, že se Plyšákománie 2016 povedla! 

Ringler se porval s Robinem Staňkem
Kadaňské hokejisty nakopl k obratu v duelu s Havířovem (5:2) vyhranou pěstní šarvátkou Tom Ringler. Spoluhráči mu poté vzkázali, že je "Mistr pohromy, hrabě velká pěst, král zásahu". Stejně jako postava Apollo Creed z filmů o Rockym Balboovi. 

Šarvátka i v Jihlavě
Pěstní souboj viděli také diváci na Horáckém zimním stadionu. Síly poměřili jihlavský Patrik Danišovský a litoměřický Ondřej Kopta. Kopta přetáhl soupeři dres, Danišovský jej ale nakonec skolil na led.

Citelná ztráta pro Slavii
Ta zpráva se fanouškům Slavie nečetla lehce. Jaromíra Kverku čeká delší herní pauza. Jak dlouhá bude, klub nezveřejnil. Rychlý útočník získal ve čtyřiadvaceti zápasech dvanáct bodů (7+5).

Charitativní týden WSM Ligy skončil
Sobotním kolem skončil první ročník Charitativního týdne WSM Ligy. Aukce, jejíž výtěžek půjde na Klokánek, ale poběží až do 13. prosince. Odkaz na ní zde

Frýdek-Místek se zapojil do Charitativního týdne WSM Ligy.

Frýdek-Místek se zapojil do Charitativního týdne WSM Ligy. | Foto: Radim Šidlovský, hcf-m.cz

Přestupové novinky

Drábek posílil Most
V sestavě Mostu se v sobotním zápase proti Kladnu objevilo nečekané jméno – Václav Drábek. Dnes už čtyřicetiletý obránce hrál první ligu naposledy v sezoně 2013/2014, kdy hájil barvy Litoměřic. Předtím nastoupil k desítkám duelů za Benátky, Mladou Boleslav i Vrchlabí. Celkově má na kontě přes sedm stovek prvoligových utkání. Letošní sezonu začal v anglické NIHL, loni se mihl v Kobře Praha. V utkání s Kladnem (3:6) nepropadl, ve statistice plus minus zůstal na nule.

Výměna Kanka za Pechance potrvá do konce sezony
Původní dohoda zněla na jeden měsíc, teď jsou ale hostování prodloužena do konce sezony. Antonín Pechanec tak zůstává ve Frýdku-Místku, Petr Kanko v Havířově. Ve středu je čeká vzájemný souboj. Minimálně pro Pechance, havířovského odchovance, to bude hodně zvláštní pocit. Za nováčka soutěže zatím odehrál deset zápasů (0+7), stejný počet utkání stihl i Kanko v Havířově (3+5).

Schejbal končí v Třebíči
Horácká Slavia ukončila spolupráci s Jakubem Schejbalem. Třiadvacetiletý obránce si hledá nové angažmá. Za Třebíč letos nastoupil ke 23 duelům a získal dvě asistence. Do Třebíče přišel v průběhu minulého ročníku, předtím hrál v Polsku, Jihlavě, Itálii a Olomouci.

Falter do Havířova?
Hovoří se, že má do Havířova vyřízené střídavé starty olomoucký brankář Martin Falter. Vzhledem ke zdravotní indispozici Marka Laca je tedy možné, že se v nejbližší době v dresu AZetu objeví. Tedy pokud se spekulace fanoušků zakládají na pravdě. 

Jihlava se dohodla na smlouvě s juniorem Pospíchalem
Ladislav Pospíchal, kapitán jihlavské juniorky, uzavřel první profesionální kontrakt. „Smlouva je podepsána na dva roky s opcí, která se dá využít dvakrát. Je to dlouhodobá smlouva a je vidět, že s Láďou počítáme,“ uvedl pro hcdukla.cz jednatel Bedřich Ščerban. Urostlý obránce letos v DHL Extralize juniorů odehrál 24 utkání, dal osm branek a na devíti asistoval. Krom toho oblékl dres národního týmu do devatenácti let.

Kadaň by ráda doplnila kádr. Najde finance?
Trhači bojují o záchranu a hledají impuls. „Rádi bychom kádr doplnili, ale limituje nás i ekonomika, na které ztroskotaly například příchody Martina Šagáta, karlovarského Radima Matuše nebo jiných hráčů. Budeme se rvát bojovat s kluky, které tu máme a věřím, že to zvládneme,“ uvedl pro skkadan.cz trenér Jaroslav Beck. 

Tarkki už si ve WSM Lize nezachytá
Mladá Boleslav rozvázala smlouvu se zkušeným brankářem Tuomasem Tarkkim. Tím pádem mu byly ukončeny i střídavé starty v Benátkách nad Jizerou, kterým letos pomohl ve čtyřech utkáních. 

Václav Drábek se vrací do WSM Ligy.

Václav Drábek se vrací do WSM Ligy. | Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz

Ze statistik

Pětibodový Pechanec
V předcházejících devíti zápasech za Frýdek-Místek se Antonín Pechanec do statistik zapsal pouze dvakrát. A teď, během jednoho zápasu, nasbíral pět asistencí!  

Hattrick Chmielewského
Dalším hráčem Frýdku-Místku, který bude na sobotní souboj s Benátkami nad Jizerou (7:3) vzpomínat rád, je polský útočník Aron Chmielewski. Trefil se třikrát a zaokrouhlil svoji letošní bilanci na deset gólů.

Dělá si srandu?
Jedenáct gólů za 33 zápasů. Hm, to už musí být velmi dobrý útočník. Jenže – Jiří Říha je obránce! Prvoligový rekord v počtu branek vstřelených bekem je tak na spadnutí. K možnému překonání historického milníku se vrátíme v samostatném článku. Snad tím Říhovu formu nezakřikneme. V sobotním duelu s Litoměřicemi udeřil v prodloužení, předtím asistoval na vyrovnávací brance. Celkově má už 26 kanadských bodů. Žádný bek jich nemá víc.

Dva dny, dva zápasy, dva inkasované góly, dvě vítězství
Jakub Škarek si na nudu stěžovat nemůže. Chodí do školy, chytá za Spartu i Jihlavu. Vede si báječně. Poté, co v pátek vychytal Pardubice (5:1), pomohl k vítězství i Dukle (2:1).

Šindelář kapituloval až deset vteřin před koncem
Litoměřický matador Filip Šindelář je hrdinou zápasu i tak, přesto musí být smutný. Až do času 59:50 držel čisté konto, pak jej překonal Adam Zeman. V prodloužení dostal druhý gól a Stadion měl místo tří bodů jeden. Co naplat, že předtím Šindelář pochytal 37 soupeřových střel. 

Dvougóloví střelci
Po dvou trefách zaznamenali v sobotním kole kladenský Jan Kloz, kadaňský Martin Osmík a přerovští Marek Sikora s Milanem Procházkou.

Jekel a Horčička nedostali ani gól
Pavel Jekel patří k objevům letošního ročníku. Loni chytal za Techniku, teď je jedničkou Třebíče. V sobotu pomohl čistým kontem k vítězství nad Slavií. Byla to už jeho druhá nula v sezoně. Ještě lépe je na tom co se týče čistých kont přerovský Luboš Horčička. V minulém kole si na něm vylámali zuby bývalí spoluhráči z Prostějova. Má tak prozatím čtyři nuly, stejně je na tom jediný muž – frýdecko-místecký Juraj Šimboch. 

Hřebejk se po návratu do Motoru poprvé trefil
Nastoupil k teprve druhému utkání v letošní sezoně WSM Ligy, už se ale stihl zapsat mezi střelce. Štěpán Hřebejk, posila z Chomutova, se začíná Motoru vyplácet.  

Návštěva kola

2 862 diváků – HC ZUBR Přerov vs. LHK Jestřábi Prostějov
Do vyprodání MEO Arény scházelo 138 diváků. Fanoušci obou táborů vyburcovali hráče ke špičkovému výkonu – hrál se rychlý hokej, který dělal WSM Lize parádní reklamu. Stejně tak jsou parádní reklamou fanouškovská chorea. 

Další návštěvy: 
SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slavia Praha – 1 870
HC Frýdek-Místek vs. HC Benátky nad Jizerou – 1 499
HC Dukla Jihlava vs. HC Stadion Litoměřice – 1 326
HC Slovan Ústí nad Labem vs. ČEZ Motor České Budějovice – 1 165
HC Most vs. Rytíři Kladno – 468
SK Trhači Kadaň vs. AZ Havířov – 380 

Fanoušci Přerova v zápase s Prostějovem.

Fanoušci Přerova v zápase s Prostějovem. | Foto: meofans.com

Prostějovští fanoušci v Přerově.

Prostějovští fanoušci v Přerově. | Foto: meofans.com

Šlágr 34. kola

17:30 HC Dukla Jihlava vs. SK Horácká Slavia Třebíč
Jihlava má výbornou formu, s Třebíčí navíc vyhrála oba předcházející duely. Jedno omílané klišé ale říká, že derby nemá favorita. Na programu příštího kola je i duel Havířova s Frýdkem-Místkem. Zajímavý bude hlavně pro Antonína Pechance, který se v K&K PNEU Aréně poprvé v kariéře představí v dresu soupeře.

Zápasy 34. kola

Středa 14. prosince:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov
17:30 HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou
18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC Frýdek-Místek
18:00 Rytíři Kladno – SK Trhači Kadaň
18:00 HC Slavia Praha – HC Most

Tabulka WSM Ligy po 33. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 32 22 2 0 8 113:63 70
2. HC Dukla Jihlava 33 17 6 1 9 92:60 64
3. Rytíři Kladno 33 17 4 2 10 95:74 61
4. HC Slavia Praha 33 14 8 0 11 84:90 58
5. HC ZUBR Přerov 33 13 5 4 11 95:80 53
6. LHK Jestřábi Prostějov 33 11 5 6 11 106:102 49
7. HC Benátky nad Jizerou 33 12 2 9 10 88:91 49
8. Hokej Ústí nad Labem 33 10 7 4 12 99:105 48
9. SK Horácká Slavia Třebíč 33 11 2 9 11 83:98 46
10. HC Stadion Litoměřice 33 11 3 6 13 77:78 45
11. HC Frýdek-Místek 33 11 4 3 15 87:96 44
12. HC AZ Havířov 2010 33 9 4 4 16 73:79 39
13. SK Trhači Kadaň 34 11 0 3 20 83:113 36
14. HC Most 33 8 2 3 20 64:110 31

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz