Předkolo? Nikdo nemá prsten z Arabely, říká Kadlec. Němčický je rozpolcený

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

28. února 2017, 9:29

Václav Jáchim

Jde o všechno, poslední dvě kola základní části Tipsport extraligy slibují pořádně napínavé drama. Zatím je jisté jen to, že do skupiny o umístění míří Karlovy Vary a Pardubice. K Prezidentskému poháru má nejblíž Liberec, o čtvrtfinále v přímé bitvě zabojují Kometa s Piráty. A ostrý dostih bude o předkolo: desítku hájí Mladá Boleslav a Plzeň, šance mají i Zlín a Olomouc. "Neskutečně našlapané, ale je to ku prospěchu věci. Závěr bude skvělý," nepochybuje Drahomír Kadlec.

Někdejší výborný obránce a mistr světa 1996 sleduje nejvyšší soutěž vytrvale, ačkoli jeho Kladno právě bojuje ve čtvrtfinále WSM Ligy s Ústím nad Labem. "Postup do předkola bych přál Plzni, a myslím, že to zvládne. Má doma Pardubice, kterým to poslední dobou moc nejde. Samozřejmě jsou ve hře i Zlín a Olomouc, ale oba týmy dnes jedou ven. Uvidíme, stát se může cokoli. Takhle vypjaté zápasy nerozhoduje, jakou kdo udělal sérii, nebo co uhrál před měsícem. Na druhou stranu nikdo nemá prsten z Arabely," usměje se dlouholetý reprezentant.

Kučera: Plzeň má doma Dynamo. Pokud zvítězí, mělo by to klapnout

Podobně to vidí Jiří Kučera. Kapitán mistrů světa z Vídně 1996 přeje postup "své" Plzni, podle jeho slov může rozhodovat vylosování 51. a 52. kola. "Škodovka zvládla zápas s Karlovými Vary, který patřil do kategorie, co se prostě musí vyhrát. Teď má doma Dynamo, pokud znovu zvítězí, mělo by to klapnout. Zlín jede do Hradce, Olomouc do Vítkovic, což nebude žádná legrace," uvažuje nahlas.

Hodně rozpolcený je s ohledem na bitvu o elitní desítku Tomáš Němčický. "Extraligu sleduju spíš na dálku, za poslední dobu jsem byl na stadionu vlastně jen jednou. Jasně, do předkola se mohou dostat Zlín i Olomouc, což jsou kluby, za které jsem kdysi hrál. Přál bych to oběma, ale malinko víc přece jen Zlínu," přiznává. Vývoj si netroufá odhadnout, papírové předpoklady totiž pokaždé neplatí. "Často se stane, že do play off jde někdo na poslední chvíli a pak vybojuje finále," souhlasí Drahomír Kadlec.

Tomáš Němčický zažil útok ze zadních pozic v sezoně 1994-95, kdy se Zlínem prošel do skvělé finálové série proti Vsetínu. "Možná se letos povede někomu podobný kousek, ale na to je ještě čas. Předkolo němá jisté ani Mladá Boleslav, hraje s Třincem a končí v Liberci. Je to fakt zamotané. Na dvě místa jsou čtyři uchazeči, po dvou z Čech i z Moravy. Myslím, že to nakonec dopadne vyrovnaně," naznačuje úspěch Zlína či Olomouce bývalý dlouholetý extraligový útočník.

Kadlec: Mančafty neřeší, s kým hrají. Potřebují za každou cenu zvítězit

Neméně napínavé je soupeření o přímý postup do čtvrtfinále mezi Kometou a Chomutovem. Sokové mají stejný počet 80 bodů, dosavadní vzájemné zápasy vyznívají pro Piráty (s Kometou 4:3pp, 0:3 a 6:3). Čtvrtý duel proběhne dnes a bude klíčový. "Chomutov má možná aktuálně malinko lepší formu, ale Kometa hraje doma," uvažuje Němčický. Právě tahle skutečnost bude podle Kučery a Kadlece zásadní. "Fanoušci hodně pomohou, věříme Brnu," hlásí oba. Po první příčce sahá Liberec, Bílí Tygři promarnili už dvě příležitosti, aby podruhé za sebou zvedli nad hlavu Prezidentský pohár. "Ale nakonec to dokáží, mají výborný tým," nepochybuje Kadlec.

Finiš základní části sice ještě nepatří do kolonky vyřazovacích bojů, ovšem zápasy budou o všechno. Takže náboj je jednoznačný! "A kdo to zvládne, ten pak může dokázat velké věci. V play off se jede od nuly, není podstatné, jestli jste si zajistili účast se 70 nebo 100 body," připomene Kadlec. Výhodu budou mít dnes týmy, které drží šance ve svých rukách. V soupeření o předkolo tedy Mladá Boleslav a Plzeň. "To je hodně důležité, protože se nemusíte na nikoho ohlížet. Na nic čekat," hlásí Kučera.

Bruslaře z Boleslavi čeká náročný los, hrají s Třincem a v pátek na ledě Liberce. "Ano, mají druhý a první tým tabulky, jenže mančafty teď neřeší, s kým hrají. Jedou na krev a potřebují za každou cenu zvítězit," dodává Drahomír Kadlec. Zamotaný konec základní části slibuje drama až do posledního 52. kola. "Je to mimořádně vyrovnané, skoro každému týmu o něco jde. Pro fanoušky nádhera, ale také nervy," uzavírá Němčický.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz