Zámořské posily září. S Hodgmanem jsme jako bráchové, hlásí Schaus

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Jako nebe a dudy. Zatímco ve Wolfsburgu Grizzlys působili naprosto suverénním dojmem a rozstříleli Dynamo 6:0, v pardubické Tipsport areně převzali inciativu Východočeši, kteří svému soupeři nadělili taktéž půltucet s tím rozdílem, že Martin Růžička na rozdíl od Felixe Brückmanna před domácími fanoušky i přes množství skvělých zákroků inkasoval. „Bylo skvělé sledovat, jak se tým rychle vzpamatoval ze špatného výsledku. Hodně věcí jsme dělali jinak než v neděli. Dělali jsme je správně. A správně je musíme dělat i nadále,“ říká trenér Peter Draisaitl.

Na tiskové konferenci se k utkání vyjádřil i český trenér Pavel Gross, který už léta působí právě v německém Wolfsburgu. „Gratuluji týmu Petera Draisaitla, který dnes hrál opravdu dobře. Stejnou cestou, jakou jsme porazili my je v neděli, oni nyní porazili nás. Od každého týmu jsme viděli v posledních dnech dvě odlišné tváře. Hokejisté Dynama tentokrát lépe bruslili a bylo na nich vidět, že opravdu chtějí vyhrát,“ přiznává.

„Hráli jsme o mnoho lépe než v neděli, ale je potřeba si to později v klidu pečlivě ještě jednou zanalyzovat. Teď jsme byli rychlejší myšlenkově, lépe jsme se rozhodovali, byli jsme připravení na jejich aktivní napadání a sami jsme navíc ve forčekingu přidali. Důležitý byl hlavně týmový výkon. Když se něco nepovede, chci vidět od hráčů nějakou reakci. Ta přišla a já jsem za to rád,“ doplňuje trenér Dynama Peter Draisaitl.

"Když se něco nepovede, chci vidět od hráčů nějakou reakci. Ta přišla a já jsem za to rád."

Úvodní branku utkání vstřelil kanadský zadák Nicholas Schaus, který tak potvrdil roli ofenzivního obránce, s níž do Pardubic přišel. „Petr Sýkora mi nechal puk v útočném pásmu, snažil jsem se jej dát rychle od hokejky. Rychle rozehrát, řešit situace pohotově a okamžitě, to je to, čím se tady chci prezentovat. A naštěstí to tam spadlo,“ hodnotí americký bek, který zná Wolfsburg jako vlastní boty. V sezoně 2014-15 totiž oblékal právě dres Grizzlys.

Schaus ale nezůstal u jediné branky, ve čtyřicáté minutě stál na konci nádherné útočné akce, kterou vytvořili Petr Sýkora a Tomáš Rolinek a přidal druhý gólový zářez. „Ta akce byla fantastická! Ani jsem nečekal, že mi to Tomáš ještě vrátí. Je skvělé, že jsme si tady vybudovali takovou týmovou chemii,“ dodává pouze sto osmdesát centimetrů vysoký zadák, který výškový handicap dohání skvělým bruslením a šikovnýma rukama.

"Rychle rozehrát, řešit situace pohotově a okamžitě, to je to, čím se tady chci prezentovat."

V utkání se prosadili dále dvougólový Michal Bárta, Branislav Rapáč a v neposlední řadě Justin Hodgman. Od kanadských posil se toho v Pardubicích hodně očekávalo a především dvojice Schaus – Hodgman za celou tlupu ze země javorového listu ukázala, že na východě Čech nejsou nadarmo. „Jsme jako bráchové. Vždy to chvíli trvá, než se se spoluhráči sehrajete, ale u nás se to lepší každým zápasem. Je tady skvělá parta, všichni spoluhráči se navzájem podporují. Je super, že v týmu je kromě Česka i trochu Slovenska, Ameriky a Kanady, tedy hodně odlišných stylů. To nám může v sezoně pomoci,“ myslí si Nicholas Schaus.

Velký rozdíl v porovnání s předchozím utkáním ve Wolfsburgu byl v přesilových hrách a oslabeních. Zatímco na ledě soupeře Dynamo hned třikrát inkasovalo v početních nevýhodách, na domácím ledě ani jednou. „Přesilové hry a oslabení rozhodují zápasy. Dnes se nám nepodařilo využít přesilové hry, ale byli jsme silní v oslabeních. Navíc skvěle zachytal gólman a pokud se nám bude v početních výhodách či nevýhodách dařit, je to velký krok k úspěchu,“ dodává nejproduktivnější hráč Dynama v posledním utkání skupinové fáze Ligy mistrů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz