• Česká pojišťovna play off
  • 10.3.2011 18:10
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 3:1

Slavia dvakrát zaskočila Liberec v oslabení, od postupu dělí Pražany jediná výhra

10. března 2011, 19:54

ČTK

Hned do první třetiny se vtěsnalo mnoho zajímavých momentů, a kdyby v ní padlo minimálně dvakrát tolik branek než čtyři, nemohl se nikdo divit. Už po 80 odehraných vteřinách doklepl po Bartovičově akci téměř do prázdné branky puk Víšek, ale Kopřiva se stihl přesunout a gólovou radost mu sebral. Slavia odpověděla čtvrtou útočnou formací, její závar ovšem Pinc ustál. Vzápětí proti němu jel osamocený Svoboda, ale nedal.

V páté minutě už přišel první zápis do střelecké listiny. Bartovič zadovkou nabil naslepo mezi kruhy, kam si najel Štich a bombou otevřel skóre. Krátce na to pálil po souhře s Kudrnou nebezpečně Nedvěd, Kopřiva však puk vytěsnil. Vzápětí musel Doležal po faulu vysokou holí právě na libereckého kapitána na celkem čtyři minuty na trestnou lavici, ale domácí se dostali do přečíslení tří na jednoho a Svoboda vyrovnal. Vzápětí měl další možnost Vondrka, Pince ale v zakončení nepřelstil.

V polovině 12. minuty si však první přesilovku zahrála Slavia a trestuhodně dlouho nehlídaný bek Vašíček na hranici brankoviště mohl pouze nastavit hůl, aby přidal druhý zásah Pražanů. Poté pálil nebezpečně z otočky Krejčík, na druhé straně v přesilovce Bílých Tygrů Kopřiva vytěsnil jen okrajem lapačky Kudrnův pokus, jenže krátce nato chyboval v roli posledního Nedvěd a Vondrka si tváří v tvář Pincovi věděl rady. Krátce před přestávkou mohl přidat čtvrtý gól Jelínek, trefil však jen tyč.

Do druhé třetiny vystřídal Pince jeho dnešní náhradník Vošvrda, šancí na obou stranách výrazně ubylo, ale Slavia přesto navýšila vedení. Výrazně se o to ale přičinil právě Vošvrda, jenž posunul bohorovně kotouč za svou branku, mezi tyče ale nijak výrazně nespěchal, a když se probudil, Mickově snadné trefě již zabránit nedokázal. Favorit série Liberec tak odcházel do kabin již s tříbrankovou ztrátou.

Ve třetím dějství mohli definitivně rozhodnout v přečíslení dvou na jednoho Čermák s Poletínem, jenže Vošvrda byl proti a Nedvěd vzápětí na druhé straně zařídil snížením alespoň trochu dramatičtější závěr. Pět minut před koncem základní hrací doby navíc orazítkoval Hořava tyč, ale poté se Severočechům i přes následnou hodně dlouhou hru bez brankáře podařilo prosadit až dvě vteřiny před koncem, a slávisté tak mohli slavit i po druhém domácím utkání.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (Slavia): "Po dvou domácích zápasech dvě vítězství, to je pro nás senzační. Liberci šlo dnes o hodně, možná o všechno, čekali jsme, že budou hrát tak, jako hráli, ten výkon byl úplně jiný oproti prvnímu utkání. Rozhodla asi první třetina, kde jsme sice brzy inkasovali, ale vyhráli jsme ji 3:1, dali jsme dva góly v oslabení a řekl bych, že od druhé třetiny jsme ten zápas hlídali. Trochu nás mrzí ten nepovedený závěr, ale jak jsem řekl, dvě výhry jsou pro nás velmi dobré."

Jiří Kalous (Liberec): "Myslím si, že dnešní utkání jsme odehráli lépe než to včerejší. Byla tam enormní snaha tlačit se do brány, ale musím říct, že domácí hrají výborně. Dávají nám lekci jak v tvrdosti, tak i v obětavosti a především v produktivitě. Prostě zaslouženě zvítězili."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz