• Česká pojišťovna play off
  • 22.3.2011 18:10
  • Semifinále 2. kolo
  • stav série 1:1

Třinec v play off poprvé nezvládl domácí zápas, radost Slavie trefil v nájezdech Pospíšil

22. března 2011, 20:53

ČTK

Zatímco v úvodním utkání patřil začátek Třinci, dnes navázala Slavia na podařenou třetí třetinu a už ve 44. vteřině se radovala z vedení. Vondrka po průniku po levé straně našel Pospíšila, který usměrnil puk za Hamerlíkova záda. Oceláři, kteří nastoupili bez beka Semana, odpověděli šancemi Květoně a Kohna. Pak se Slavia ubránila při Žižkově vyloučení, při kterém málem zahrozil z její strany Tomica.

V sedmé minutě ztratil puk ve středním pásmu Peterek, unikajícího Svobodu fauloval Hudec, ale slávistický specialista na nájezdy neuspěl. Hamerlík jeho blafák do bekhendu vykryl. Pak Kopřiva lapačkou vystihl nebezpečný pokus Adamského, ale další minuty patřily hostům. V přečíslení dvou na jednoho vystřelil Doležal a z dorážky nepřekonal ve velké šanci třineckého gólmana Jelínek, jemuž poskakoval kotouč.

Další možnost měl Třetina, Třinec se bránil i při vyloučení McGregora a potom zahrozil opět Jelínek. Pak převzal iniciativu Třinec, ale v největší šanci neuspěl Varaďa a ještě před pauzou v přesilovce trefil tyč Adamský.

V úvodu druhého dějství už Oceláři Třetinův faul potrestali, když se přesně po půl minutě trefil od modré čáry Kohn, který využil clony před Kopřivou. Třinec zvýšil četnost střelby, ale slávistický gólman další pokusy kryl.

Slavia se pokoušela o brejky, z nichž zahrozili Jaškin a dvakrát Pospíšil. Třineckou převahu podpořily v druhé části i dvě přesilovky, ale stav se neměnil. V závěru druhé části neposunul Oceláře do vedení ani z dorážky po Hrabalově střele Varaďa.

Na začátku třetí třetiny Slavia nevyužila přesilovku při Hudcově trestu, následovala opatrnější hra z obou stran. V 49. minutě se radovali hosté opět z vedení. Po vhazování po levé ruce Hamerlíka se dostal puk k Doležalovi, který mezi kruhy zamířil přesně. Třineckou snahu o vyrovnání přibrzdilo Orsavovo vyloučení. V poslední minutě netrefil v šanci puk podle svých představ Hrabal, ale vynahradil si to 25 vteřin před koncem, kdy v power play po Růžičkově střele do odkryté branky vyrovnal. Další nebezpečnou střelu vyslal ještě Zíb.

V prodloužení Slavia neproměnila velkou šanci po přečíslení tři na jednoho, po kombinaci Kadlece se Sklenářem se Jelínek nedostal k dorážce před prázdnou brankou. Pak po Peterkově zadovce neprostřelil Kopřivu osamocený Krajíček, navíc šel za seknutí slávistického gólmana pykat. Při Pospíšilově šanci ale domácí odolali, sami pak nezužitkovali půlminutovou přesilovku na konci nastavení. V rozstřelu se trefil jako jediný slávista Pospíšil a rozhodl.

Hlasy trenérů po utkání:

Břetislav Kopřiva (Třinec): "První branka hned v první minutě, to bylo pokropení a nastartování pro Slavii. To se nemělo stát. My jsme se s tím potýkali celou první třetinu. Do druhé třetiny tam vjelo jiné mužstvo, vytvořili jsme si tlak, ale Slavia kolem své brány hrála neskutečně obětavě, neskutečně agresivně na hranici faulu. My jsme se tam nemohli prosadit. Přesto se nám povedlo vyrovnat. Zápas jsme nakonec ztratili v nájezdech a musíme se z toho poučit."

Jiří Čelanský (Slavia): "Jestliže v pondělí jsme nezachytili začátek utkání, dneska jsme ho sehráli výborně. První třetinu jsme měli navrch, škoda, že jsme neproměnili trestné střílení. Po celý zápas jsme předváděli hru, kterou chceme hrát. Hrát aktivně a hodně forčekovat. Za výkon jsme si zasloužili vyhrát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz