Zápasy s Třebíčí byly hokejovější, Olomouc nehrála dobře, hlásí Straka

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Po kontroverzním přesunu nejvyšší soutěže do Hradce Králové se obnovený Motor drásá nahoru. Na šaltrpáce má aktuálně zařazený rychlostní stupeň "B", čili baráž. Jihočeši však neměli do bojů o Tipsport extraligu vítězný vstup. Ačkoliv v Olomouci nepropadli herně, domácí nakonec zarputilým bojem strhli misky vah na svou stranu. Z budějovické kabiny ale zní jasně: „Jedeme dál!“

Motor nechytil začátek zápasu. Jiří Trvaj v kohoutí kleci si připsal svůj první ostřejší zákrok až ve 14. minutě po ráně Josefa Straky. „Jak jsme čekali, domácí dobře bránili, takže jsme skoro nehráli. Sice jsme dobře makali vzadu, ale dopředu jsme byli půl zápasu jaloví. Pak jsme se trošku oťukali a je škoda, že jsme nebyli o trochu víc aktivnější, protože v tu chvíli nehrála Olomouc zrovna nejlépe a mohli jsme si nějaký bod odvézt. Bohužel jsme pak dostali dva góly a to nás zlomilo,“ zhodnotil duel budějovický kapitán.

Někteří fanoušci si po skončení střetnutí v hlavě pomysleli, že se Motor lehce zadrhl. „Nezadrhl! Odehráli jsme vyrovnané utkání, které jsme se smůlou prohráli. Jdeme dál, cesta je dlouhá. Čeká na nás ještě jedenáct „špílů“. Nemáme se čeho bát,“ burcuje Daniel Boháč, pro nějž je to pátá prolínací soutěž v kariéře. „Všichni chceme vyhrávat. Kvůli tomu jdeme na led. Hlavně teď v pátek. Budeme hrát doma, přijde plnej barák, lidi nás poženou a my předvedeme proti Slavii co nejlepší výkon,“ doplňuje ho Straka.

„Nemáme důvod mít z takovýchto mančaftů strach. Musíme hrát náš hokej a nepodělat se.“

V semifinále první ligy se jihočeské mužstvo opíralo hlavně o své přesilovky. Také na Hané jednu využilo zásluhou Kuchejdovy rány od modré. Chtěli jsme na nich stavět naši hru. Je to jeden ze základních prvků našeho hokeje. Máme dobré hráče na to, abychom v nich dávali góly,“ prozradil Boháč.

Ten se stal vůbec prvním střelcem Motoru v rámci baráže, když krátce po startu prostředního dějství využil přečíslení. „Prohrávali jsme, ale pak jsme postupně vyrovnali hru a byla otázka času, kdy dáme gól. Naštěstí mi to tam spadlo, nakoplo nás to a v tu chvíli jsme začali Olomouc přehrávat. Za stavu 2:2 a ve třetí třetině se u ní ale projevily větší zkušenosti a u nás trochu únava,“ litoval nevyužité šance.

Zkušenosti. Ty jsou v souboji o extraligu alfou a omegou. Jedno mužstvo nastupuje proti týmům bojujícím o titul v nejvyšší soutěži, druhé se konfrontuje s celky na hraně sestupu do druhé ligy. Jak vnímá Straka rozdíl mezi úrovní první ligy a baráží? „Těžko soudit po prvním zápase. Po desáté minutě už se na tom ledě ani nedalo pořádně hrát, takže to bylo spíše urputné utkání. Nebylo to moc hokejové.“ A co takhle porovnání se semifinálovými duely: „Řekl bych, že první dva domácí zápasy s Třebíčí byly hokejovější, bylo tam větší nasazení. Tady to takové nebylo.“

Co se týče průběhu baráže, netroufá si muž s kapitánským "céčkem" na dresu příliš tipovat. „Myslím si, že ty zápasy budou vyrovnané. To je tak vše, co můžu říci. Neodehráli jsme špatné utkání a neudělali ostudu. Spousta kluků hrála svůj první extraligový zápas. Pevně věřím, že se oťukáme. Tohle je pro nás zkušenost, kterou si přeneseme do dalších duelů,“ hledá pozitiva na neúspěšném startu.

Optimisticky hovoří také Boháč, který rozhodnými slovy burcuje svůj tým do dalších střetnutí. „Když si zanalyzujeme utkání, tak do příštích zápasů si odneseme jedno – nebát se hrát. Dneska jsme viděli, že na takovéto mančafty máme a nemáme důvod z nich mít strach. Musíme hrát náš hokej a, takzvaně, nepodělat se.“

Jak je již zmíněno výše, Motor se v pátek poprvé v baráži představí svému publiku, kde vyzve Slavii. A právě fanoušci ve žlutomodrém budou pro Českobudějovické důležití. Jsou naším šestým hráčem na ledě, vždycky se o ně můžeme opřít,“ shodují se oba respondenti.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz