Ze Švédska pod Ještěd! Do extraligy se vrací Ševc, posílí obranu Liberce

Foto: norran.se

22. června 2015, 11:10

Adam Bagar

Vedení extraligového Liberce v pondělí dopoledne představilo další výraznou posilu pro nový ročník 2015-16. Pod Ještědem bude hrát zkušený bek Martin Ševc, který se s klubem dohodl na tříleté smlouvě. "Patří už několik ročníků k nejlépe bodujícím zadákům elitních evropských hokejových soutěží," prozradil sportovní manažer a hlavní kouč Filip Pešán. Ševc se do elitní tuzemské soutěže vrací po třech letech strávených v pražském Lvu a švédské Skelleftee.

"Už před zahájením přípravného období jsem avizoval, že bych rád získal posilu do našich obranných řad. Martin Ševc patřil mezi naše favority," přiznává Pešán, jenž se nakonec s třiatřicetiletým kladenským odchovancem domluvil na tříletém kontraktu. Ten mu vyprší až v roce 2018. "Jsem rád, že jednání dopadla dobře a můžeme tohoto zkušeného hráče přivítat v naší organizaci," dodává.

Obrana Bílých Tygrů po jeho příchodu nevypadá vůbec zle. Figurují tam zkušení Jan Výtisk, Lukáš Derner, nedávné objevy Radim Šimek a Ondřej Vitásek, nebo talentovaný Michal Plutnar. A zapomínat nesmíme ani na Davida Kajínka i Petra Ulrycha. "Doufám, že vedle Martina vyroste pro nároďák jeden z našich mladých obránců," přeje si liberecký sportovní manažer a lodivod Filip Pešán.

Zadák Martin Ševc má zkušeností na rozdávání, však poslední sezonu strávil ve švédském klubu Skelleftea, kde v 64 zápasech nasbíral slušných 22 bodů. A rok předtím si vyzkoušel ruskou KHL v dresu pražského Lva. Kromě toho v minulosti hrával Kontinentální ligu za běloruský Minsk, ve Švédsku si zahrál za Färjestad a vyzkoušel si rovněž nejvyšší švýcarskou soutěže v barvách Basileje.

"Už několik sezon patří k nejlépe bodujícím zadákům elitních evropských soutěží, ať se jedná o švédskou ligu, KHL nebo extraligu." V ní působil kromě mateřského Kladna krátce také v Plzni, do elitní tuzemské soutěže se tak vrací takřka po třech sezonách. A zapomínat nesmíme ani na jeho úspěchy na mezinárodní scéně, kde v dresu českého národního týmu sehrál desítky důležitých střetnutí.

Majitel čtyř švédských titulů se bude připravovat individuálně a k Bílým Tygrům se připojí až v polovině července, kdy na severu Čech odstartuje druhá fáze přípravy na novou extraligovou sezonu 2015-16. "Tygři mě zaujali hlavně svým hladem po úspěchu a také vizí, že se chtějí vrátit do nejvyšších pater tabulky a bojovat v CHL o postup ze skupiny," hlásí nová akvizice libereckých Bílých Tygrů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz