Zlaté oslavy v Hodoníně nepřišly, dvacítka po boji padla s Ruskem

Foto: Karel Švec, cslh.cz

27. srpna 2016, 20:41

Adam Bagar

Dobře věděli, že tříbodový triumf nad Ruskem by jim přinesl předčasné prvenství na turnaji. Junioři od první minuty ukazovali, že páteční výhra nad Finskem nebyla náhodná, dřeli, makali, bojovali, ale paní štěstěna tentokrát stála na straně ruských hokejistů, kteří po velmi dramatickém závěru slavili vítězství 4:2. Už v neděli míří turnaj v Hodoníně do cílové rovinky, Češi změří síly se Švédy a dosud neporažení Rusové narazí na Finy.

Oba celky fanouškům od začátku servírovaly atraktivní hokej se spoustou osobních soubojů a šancemi na obou stranách. Aktivnější byli zpočátku Rusové, ale Češi po pár minutách srovnali hru a několikrát byli blízko vedoucí brance. Jenže Suchačjov chytal skvěle. Poradil si s tvrdými pokusy Krenželoka i Suchého, proti němuž parádně vytáhl semafor. Výborně si na druhé straně vedl rovněž Jan Růžička, který tentokrát dostal přednost před Danielem Vladařem.

Skóre se poprvé měnilo až v čase 28:31, kdy Rusům vyšel rychlý přechod do útoku, respektive spolupráce Voronkova s Klimem Kostinem, který i s trochou potřebného štěstí potěšil ruskou střídačku – 0:1. Oslavy hráčů v červených dresech neměly dlouhého trvání. Vzápětí se totiž na lavici hanby posadil Čebykin a Češi trestali. Drtivý tlak ukončil až sparťanský bek Petr Kalina, který se neukvapil a poslal puk přesně mezi betony – 1:1.

Závěr druhého dějství ale ovládl soupeř, který odpověděl stejnou mincí. Využitou přesilovou hrou. Na modré čáře napřáhl Rykov a česká obrana si trestuhodně nepohlídala dorážejícího Kirilla Kaprizova, jenž měl už lehkou práci – 1:2. A mohlo být ještě hůř, třetí branku měl totiž na holi Arťomov. Domácí zadáci v čele s Růžičkou závar jen tak tak ustáli. Před třetím dějstvím bylo stále vše otevřené, Češi ztráceli gól a hnali se za vyrovnáním.

Blízko k němu měl zadák Hronek, jeho tečovaná dělovka však proletěla jen těsně kolem tyče ruské branky. V době největšího českého tlaku ale skórovali potřetí Rusové po individuální akci Danily Kvartalnova, který udeřil přesnou střelou z pravého kruhu – 1:3. Zdálo se, že je o vítězi jasno, jenže čeští bojovníci se nevzdávali. Za další minutu střílel přes obránce Dominik Lakatoš a jeho pokus zaplul nechytatelně až pod horní tyčku – 2:3.

V závěru Petrova družina sahala po vyrovnání, ale při hře bez brankáře to byli naopak Rusové, kdo přidal rozhodující čtvrtý gól. Z vlastního obranného pásma trefil opuštěnou českou bránu agilní Kirill Kaprizov – 2:4. Poslední sekundy ještě okořenila bitka Doudery s Voronkovem, ale skóre už se neměnilo. Češi nevyužili příležitosti předčasně slavit prvenství na turnaji a po velkém boji s Rusy padli. Už v neděli od 18 hodin zakončí akci soubojem se Švédy.

Sobotní výsledky Turnaje čtyř zemí v Hodoníně

ČESKO "20" – RUSKO "20" 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 32. Kalina (Pavlík, Suchý), 56. Lakatoš (Pavlík) – 29. Kostin (Voronkov), 38. Kaprizov (Rykov), 55. Kvartalnov (Kudako), 58. Kaprizov.
Rozhodčí: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 26:22.
Diváci: 500.
Nejlepší hráči: Dominik Lakatoš – Kirill Kaprizov.
Sestavy:
Česko "20": Růžička – Hrdinka, Adámek, Kalina, Weinhold, Hronek, Krenželok, Doudera – Vracovský, Pavlík, Kurovský – Lakatoš, Dvořák, Kodýtek – Karafiát, Koblížek, Suchý – Anděl, Dufek, Ďurač – Procházka. Trenér: Petr. 
Rusko "20": Suchačjov – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov, Arťom Volkov – Kaprizov, Arťomov, Kvartalnov, Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Beljajev, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjov, Kudrjavcev. Trenér: Bragin.

FINSKO "20" – ŠVÉDSKO "20" 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávka: 59. Luoto (Juhola).

Tabulka turnaje juniorů v Hodoníně

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rusko 2 2 0 0 0 8:3 6
2. Česko 2 1 0 0 1 6:6 3
3. Finsko 2 1 0 0 1 3:4 3
4. Švédsko 2 0 0 0 2 1:5 0

Další program turnaje juniorů v Hodoníně

Neděle 28. srpna:

14:00 Rusko – Finsko (Hokejka TV)
18:00 Česko – Švédsko (Hokejka TV)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz