Zlatý bod, uvědomuje si Štěpánek. Rolinek nevěděl co s pukem

Foto: hcdynamo.cz

Dva zápasy, tři body. Taková je bilance pardubického Dynama od nástupu nové trenérské čety, jejímž mozkem je legenda Vladimír Martinec a změny jsou hodně vidět, minimálně v herním projevu. V domácím utkání s Kometou předvedli pardubičtí hokejisté velké odhodlání, když vyrovnali 49 vteřin před koncem třetí třetiny a navíc ve vlastním oslabení. „Do poslední chvíle jsem nevěděl, jak zakončit. Přehazoval jsem si puk jako horký brambor, ale naštěstí to tam spadlo,“ popsal situaci vedoucí k prodloužení, v němž nakonec urvala bod navíc brněnská Kometa, kapitán Tomáš Rolinek.

Po jedenáctigólovém utkání v Chomutově, kde Dynamo získalo dva body po výhře v prodloužení, se toho od pardubického týmu hodně očekávalo. Na východ Čech přijela nažhavená brněnská Kometa a hokejisté Dynama stáli před další obrovskou výzvou.

Dynamo v utkání dvakrát vedlo, ale Brnu se pokaždé podařilo vyrovnat. Ve třetí třetině ale měli jihomoravští hokejisté herně navrch, což vyústilo ve vedoucí branku. S Dynamem to vypadalo všelijak jenom ne dobře, v závěru třetí třetiny navíc pardubičtí hokejisté bránili brněnskou přesilovku pět na tři, ale krátce po návratu prvního vyloučeného hráče vypukla v Tipsport areně obrovská radost.

V obranném pásmu Brna se srazili dva hráči Komety, čímž se otevřel prostor Tomáši Rolinkovi, který 49 vteřin před sirénou vyrovnal na 3:3! „Dostal jsem puk na hokejku a vůbec jsem nevěděl co s ním. Vypadalo to, že s ním míchám, ale spíše jsem si ho tak přehazoval jako horký brambor. Čekal jsem, až udělá brankář první pohyb a pak to tam naštěstí propadlo pod lapačkou. Žádný hezký gól, ale platí,“ uvedl po utkání pardubický kapitán.

Šlo se do prodloužení a v něm byla k vidění drtivá převaha Komety. „Ve hře tři na tři nás pak Brněnští jasně přehráli. Hráli s kotoučem na holi, nezbavovali se ho a my jsme to horkotěžko bránili,“ přiznal Rolinek.

„Ve hře tři na tři nás pak Brněnští jasně přehráli.“

„Pokyn zněl jasně, přečkat prodloužení tři na tři. Věděli jsme, že Kometa se bude tlačit dopředu a chtěli jsme jít do samostatných nájezdů. To se bohužel nepovedlo, ale klukům děkuji za předvedené výkony v posledních dvou zápasech, v nichž jsme získali tři body proti těžkým soupeřům,“ doplnil slova zkušeného útočníka na pozápasové tiskové konferenci trenér a generální manažer Dynama Pavel Rohlík.

Pro Dynamo hovořil v tomto utkání ještě jeden velice důležitý faktor a tím byl Jakub Štěpánek. Muž, který přišel Dynamo vysvobodit ze zdravotní brankářské krize, v zápase předvedl hned několik neuvěřitelných zákroků, kterými zabránil zdánlivě jasným hostujícím gólům. I on bral prohru v prodloužení pozitivně.

„Snažil jsem se číst hru, chtěl jsem být hlavou vždy o krok napřed a většinou mi to pomohlo.“ 

„Zlatý bod. Věděl jsem, že Kometa je na tom útočně dobře a předpokládal jsem, že budou v některých útočných akcích hodně vymýšlet. Snažil jsem se číst hru, chtěl jsem být hlavou vždy o krok napřed a většinou mi to pomohlo. U prvního gólu třeba ne, tam jsem sice dobře četl směr střely, ale pak přišla teč, puk mi zapadl ke druhé tyči a já už se nestihl odrazit zpátky,“ zhodnotil pardubický brankář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz