Zlín nás zaskočil, přiznal brankář Polívka. Kubalík už gólu nevěřil

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Neděle přála v Tipsport extralize dramatickým zápletkám, i v Plzni se fanoušci dočkali samostatných nájezdů. V televizním utkání souboj indiánů a Zlína nerozhodlo ani 65 minut hry, a tak na řadu přišla dovednostní soutěž. Tu jednoznačně ovládli domácí a připsali si dva body.

Souboj třetího a posledního měl jasného favorita. Na ledě to tak ale nevypadalo. „Zaskočili nás. Jako poslední rozhodně nehráli,“ přiznal po utkání gólman domácích Patrik Polívka.

První dvě třetiny byly z diváckého hlediska ne úplně atraktivními. Prim hrály obrany a spolehliví brankáři. „Zlín opravdu výborně brání a je to pro něj typické. My jsme taky dozadu hráli dobře, a tak z toho sice byl hokej bez velikých šancí, ale zato nahoru – dolů. Nakonec padly takřka náhodné góly,“ vyprávěl nejlepší hráč duelu Dominik Kubalík.

„Jako poslední rozhodně nehráli.“

Modrobílí měli proti trápícímu se Zlínu jasný úkol – nechat zapomenout na matný výkon z Třince, kde bez velkého odporu nechali všechny body po prohře 1:5. „Tam to bylo špatné, proto je tohle vítězství pro nás hodně důležité. Zvedli jsme se, lépe jsme bruslili a napadali. Prostě hráli náš hokej,“ pokračoval bývalý kapitán národní dvacítky.

Ten skóre duelu otevřel v 45. minutě v přesilové hře, když na hranici brankoviště přetlačil gólmana Kašíka. O platnosti gólu (na úvodní fotografii) musel rozhodnout až videorozhodčí, který se se svým kolegou radil opravdu důkladně. „Trvalo to tak dlouho, že už jsem nevěřil, že to gól bude. Začal jsem až přemýšlet, jestli jsem puk do brány nedostal třeba rukou,“ prozradil Kubalík.

Nebyla to ale jeho první vyložená příležitost. Už ve 27. minutě pelášil na zlínskou branku v improvizovaném samostatném nájezdu, ten však neproměnil. „Takhle podobné situace vlastně řeším pořád, že se snažím mířit do míst, kde podle mě gólman nebude. Kluci říkali, že to snad bylo břevno. I kdyby to gólman vyrazil, je jasné, že moje střela mohla být přesnější,“ uznal. Jeho výkon byl přesto znovu ohodnocen jako tím nejlepším z plzeňské sestavy. K desítce kanadských bodů přidal další dva – za gól a asistenci na Indrákův gól.

„Čím se daří víc, tím si i víc věřím. Na ledě mám hodně energie a líp se mi bruslí. Snažím se tuhle situaci si užívat,“ s úsměvem pokračoval. Nezapomněl ale zmínit přínos svých spoluhráčů. „Je to zásluha celé naší lajny; jak Míra Indrák, tak Jarda Kracík hrají výborně. A že ty góly dávám teď já? To se může otočit.“

Sestřih utkání Plzeň – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz