Zlín přišel o Lešku, ukončil kariéru. Rachůnek s Maroszem do Energie

4. května 2015, 14:47

Adam Bagar

Mistrovství světa v Praze a Ostravě je v plném proudu, zajímavosti však můžeme se začátkem letních příprav na nový ročník sledovat také v elitní tuzemské soutěži. Zatímco fanoušky Zlína rozesmutnila zpráva o konci kariéry zkušeného veterána Petra Lešky, Karlovy Vary může těšit příchod olomouckých útočníků Rostislava Marosze či Tomáše Rachůnka a nedaleká Plzeň se zase chce opřít o zkušenosti trenéra gólmanů Rudolfa Pejchara, jenž se vrací z ruské KHL.

Petr Leška, jemuž aktuálně patří titul nejproduktivnějšího hráče v historii nejvyšší soutěže, měl stále chuť pokračovat v aktivní hráčské kariéře, dokonce měl v PSG platnou smlouvu, ale nakonec se kvůli problémům s kolenem rozhodl skončit. Pro vedení zlínského klubu to je další těžká rána. Už po konci loňské sezony oznámil konec kariéry také Petr Čajánek.

Devětatřicetiletý Petr Leška, jenž v minulosti působil také v Plzni i pražské Spartě, se ve svém posledním ročníku dostal na čelo historické tabulky produktivity elitní tuzemské soutěže, v níž ve 1156 utkáních nasbíral 909 bodů za 281 branek a 628 nahrávek. Ve sbírce má kromě dvou mistrovských titulů se Zlínem také patnáctku startů v dresu české reprezentace.

Zatímco zlínští fanoušci truchlí, ti karlovarští přivítají ve svém kádru dvě zajímavé posily do útoku. Z Olomouce se na západ Čech stěhují Rostislav Marosz a Tomáš Rachůnek. Oba se s vedením Energie dohodli na dvouletých kontraktech s roční opcí. "Jedná se o dva velice perspektivní hráče, kteří svou výkonnost prokázali už loni," líčí generální manažer Vaněk.

"Rachůnek má dokonce zkušenosti z KHL či reprezentace. Loni prodělal zranění, ale pak hrál v závěru sezony výborně. Počítáme s ním na post levého křídla. Pro Marosze to byla jeho první dobrá sezona v extralize, hrát by měl na postu centra. Věříme, že oba budou v našem klubu dál výkonnostně růst," doplňuje spokojený šéf Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Nedaleká Plzeň pak posiluje v realizačním týmu. Po takřka dvou sezonách, které strávil v ruské KHL v klubu Jugra Chanty-Mansijsk, se na západ Čech vrací kouč gólmanů Rudolf Pejchar. "Byli jsme s Martinem domluvení, že když nedostanu v ruské KHL odpovídající nabídku, vrátím se do Čech," hlásí Pejchar na klubovém webu Škody, která zahájila přípravu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz