Změna před cestou na MS: zraněného Holíka nahradil Kubalík

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

3. května 2017, 9:05

Václav Jáchim

Čeští hokejisté se dnes ráno sešli v Praze, po dopoledním tréninku odletí do Paříže, kde zahájí základní skupinu mistrovství světa. Trenér Josef Jandač musel udělat jednu změnu ve zveřejněné nominaci: zdravotní potíže vyřadily zlínského Petra Holíka, dodatečně byl místo něho do mužstva zařazen plzeňský střelec Dominik Kubalík (na snímku). Počty hráčů v kádru se nemění, kouč má k dispozici tři gólmany, devět obránců a 15 útočníků.

Pro Holíka, který je čerstvou posilou ruského Čerepovce, je tt velká smůla. Výkony na Carlson Hockey Games zaujal a potvrdil trvale vysokou formu, jenže ve třetí třetině nedělního utkání proti Rusku se zranil. Holík měl potíže se žebry, trenér Jandač po oznámení nominace na MS uvedl, že bude hráčův zdravotní stav sledovat.

Holík byl dva dny v péči lékařů, v úterý absolvoval vyšetření, nechtěl se šance na premiérový šampionát vzdát. Jenomže potíže byly tak závažné, že trenérský štáb musel uskutečnit změnu. Do výběru byl dodatečně zařazen Dominik Kubalík. plzeňský střelec s reprezentací absolvoval většinu přípravy, ovšem po návratu z utkání v Německu z kádru vypadl.

Teď se elitní kanonýr Tipsport extraligy vrací a bude bojovat o účast na svém prvním mistrovství světa. Kubalík byl blízko už loni, s mužstvem absolvoval tréninky v Moskvě a číhal na šanci, ovšem jako poslední útočník se nevešel na oficiální soupisku. Kubalík, o něhož se v KHL zajímá Ufa, se dnes zapojil do tréninku v pražských Letňanech a odpoledne s národním mužstvem odletí do Paříže.

Nominace české reprezentace na MS v Německu a Francii (5 – 21. dubna 2017, Kolín nad Rýnem a Paříž):

Brankáři (3):
Petr Mrázek (Detroit, NHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL).

Obránci (9):
Radko Gudas (Philadelhia, NHL), Michal Kempný (Chicago, NHL), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec), Jakub Krejčík (HC Kometa Brno), Libor Šulák (Orli Znojmo), Jan Rutta (Chomutov).

Útočníci (15):
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Pastrňák (Boston, NHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Roman Horák (Podolsk, KHL), Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg, Švýcarsko), Michal Řepík, Petr Vrána (oba HC Sparta Praha), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Jakub Lev (Škoda Plzeň), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav).

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Manažer týmu: Milan Hnilička.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Skaut: Jiří Fischer.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil.
Fyzioterapeut: Michal Truc a Radovan Sakaláš. 
Kustodi a hospodáři: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Filip Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace v základní skupině MS 2017

5. května 2017: Česko – Kanada (Paříž, 20:15)
6. května 2017: Bělorusko – Česko (Paříž, 16:15)
8. května 2017: Finsko – Česko (Paříž, 20:15)
11. května 2017: Česko – Norsko (Paříž, 16:15)
12. května 2017: Česko – Slovinsko (Paříž, 16:15)
14. května 2017: Francie – Česko (Paříž, 16:15)
16. května 2017: Česko – Švýcarsko (Paříž, 16:15)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz