Změny v Kometě: Zubíček a Brabenec skončili, přichází Čermák. Rozloučí se Kvapil?

Poměrně značné změny čekají po sezoně brněnskou Kometu. Na střídačce týmu skončil Ladislav Lubina, nový kouč bude oficiálně oznámen až v úvodu května. Podle všech indicií i informací ze zákulisí Kometu převezme Zdeněk Venera, jenž dosud vedl Zlín a předtím také Karlovy Vary. Na základě stávajících pravidel mohou kluby oznamovat příchody hráčů a trenérů až poté, co jim vyprší předchozí kontrakty. Ty většinou platí do posledního dubnového dne, zatím tedy zbývají jen spekulace. O určitých přesunech v Kometě je ale už nyní jasno.

Událostí především  je, že aktivní činnost ukončili Pavel Zubíček s Kamilem Brabencem. Ani jeden z brněnských bardů už neoblékl dres Komety v extraligové skupiny o udržení, v předstihu byly slyšet informace, že oba míří do klubového managementu. Stalo se, klub nyní na svých stránkách potvrdil, že Zubíček bude působit jako sportovní manažer místo Jaroslava Medlíka, jenž nyní bude zastávat pozici sportovního ředitele.

Někdejší reprezentant Kamil Brabenec byl zase jmenován obhodním manažerem klubu. V Kometě dál patrně nebude pokračovat ani Jiří Dopita, který prý zvažuje pokračování v prvoligové Olomouci. Odchod do zahraničí se může týkat Marka Kvapila. O mistra světa z Kolína nad Rýnem je velký zájem v ruské KHL, podle našich informací je Kvapilův přesun východním směrem na spadnutí.

Šikovný útočník měl do Kontinentální ligy nakročeno už loni, jednal s Dynamem Minsk, ovšem nakonec z toho sešlo a Kvapil se upsal Brnu. Podobný průběh měl tehdejší příchod Richarda Stehlíka z Vítkovic, urostlý bek je v zahraničí nejspíš znovu žádaným zbožím. Kdyby přišla z ciziny kvalitní nabídka na Petra Hubáčka, mohl by také on dostat souhlas k odchodu, ovšem to jsou v tuto chvíli jen nepoložené dohady.

Jisté je, že do kabiny brněnského týmu míří první ostřílená posila. "Uzavřeli jsme tříletou smlouvu s Leošem Čermákem," potvrzuje majitel klubu Libor Zábranský. Bývalý hráč Liberce či pražské Slavie letos oblékal dres ruského Torpeda Nižnij Novgorod, ročník ukončil předčasně vzhledem ke zranění, ale Čermák (na snímku) už je delší dobu fit. Třebíčský odchovanec by měl zvýšit důraz v ofenzivě Komety, nebude v tomto ohledu sám.

Klub jedná s dalšími posilami. Libor Zábranský naznačil, že hledá bojovníky také pro třetí a čtvrtou pětku, na mysli má prý hlavně mladší hráče, kteří přinesou zdravou míru agresivity nutnou pro současný moderní hokej. Jména posil jsou zatím neoficiální, nemá cenu je tedy zmiňovat, protože hráči jsou v jiných klubech pod kontrakty. Oddíly jim teoreticky mohou dělat potíže, v minulosti se několik takových zbytečných případů stalo. Například ve Švýcarsku jsou transfery klidně oznamovány s velkým předstihem (například letošní stěhování Bednáře z Davosu do Lugana), nicméně extraliga je zatím proti.

Ale zpátky ke Kometě. Brno se dohodlo na prodloužení spolupráce s Tomášem Malcem, Radimem Bičánkem, Romanem Eratem nebo s Radkem Dlouhým, klub chce získat minimálně jednoho zkušeného beka. Jestli přijde do Komety trenér Venera, mohl by to být někdo z jeho bývalých svěřenců. Případně zadák, kterého dobře zná. Nabízí se několik možností, jasno bude nejspíš skutečně až po 1. květnu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz