Znojmo táhne indián. Žlutý roh řídil famózní start, blýskl se sedmi body

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

15. září 2015, 17:07

Adam Bagar

Hokejisté Znojma už popáté vykročili do nového ročníku mezinárodní EBEL. A podobně jako v sezoně 2012-13 začali naprosto impozantně. Salcburku či Linci, dvěma rakouským velikánům, dovolili pouhou jednu branku, naopak sami byli střelecky při chuti, svým soupeřům nasázeli jedenáct gólů a právem se vyhřívají na čele tabulky. I díky kanadské posile s indiánskými kořeny. "Žlutý roh" byl u sedmi branek svého týmu a po dvou kolech vévodí bodování celé soutěže!

Znojemská posila Colton Yellow Horn naposledy působila v Asijské lize, kde si velice těžko zvykala na tamní zvyky. "Byl to pro mě velký kulturní šok, všechno bylo úplně jiné. Hokej, životní styl a také jídlo. Nejím moc ryby, tam mi však přišlo, že je to snad jediná věc, kterou místní lidé jedí," směje se osmadvacetiletý hokejista, který si mezinárodní EBEL vyzkoušel už před dvěma lety v dresu maďarského Fehérváru.

EBEL znovu v televizi. Bitvy Orlů ze Znojma vysílá SPORT 5 »

"Ale pár zápasů trvalo než jsem se dostal zpátky k tomu, na co jsem zvyklý hrát. Je to oproti Asijské lize velký rozdíl! EBEL je dost kvalitní soutěž, která se pořád zlepšuje," má jasno útočník s indiánskými předky. V japonském klubu Nippon Paper Crapes se loni blýskl 59 body a skvělou formu si přivezl také na jih Moravy. V přípravě sice ještě tolik nezářil, ale vstup do nového soutěžního ročníku mu vyšel skvěle.

Žlutý roh byl v úvodních dvou kolech mezinárodní EBEL pravým náčelníkem Znojma a k vítězstvím nad silným Lincem a Salcburkem přispěl sedmi body. Ty ho katapultovaly do čela bodování celé soutěže. "Máme v mančaftu dost šikovných hráčů, je skvělé se s nimi na ledě potkávat," hlásí produktivní hokejista, kterého kabina přivítala parádně. "Kluci mi hodně pomáhají, pár jich dokonce umí dobře anglicky," líčí.

Režnar: Hráči zpoza louže vám jsou schopni utrhnout hlavu

"Zkusím se postupně naučit i trošku česky," dodává hráč s třináctkou na zádech, jenž si pochopitelně rychle získal na svou stranu výborné znojemské diváky. Výhru 4:0 nad Lincem sledovalo 2831 fanoušků, na gólovou smršť se Salcburkem zavítalo dokonce 3125 příznivců. A ti, co dorazili, rozhodně nelitovali. Znojmo totiž navázalo na výborné výsledky z náročné přípravy a úřadujícího mistra rozdrtilo hladce 7:1.

Suma sumárum, dvě utkání, dvě výhry, skóre 11:1 či první místo v tabulce! "Hráli jsme dobře. Ale zůstáváme nohama na zemi, protože už po pátém kole může být vše jinak. Oba zápasy nám vyšly a nový systém funguje, jak má," těší Režnara, jenž byl zklamán pouze z chování salcburských hráčů. "Když prohráváte, tak musíte něco změnit. Hráči zpoza louže jsou pak schopni vám utrhnout hlavu," zlobí se Režnar.

Výsledky Znojma v úvodních dvou kolech EBEL

1. kolo: ORLI ZNOJMO – EHC BLACK WINGS LINEC 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Yellow Horn (Lattner, Šulák), 28. Štach (Pucher, Fiala), 40. Yellow Horn (Pucher), 56. Stehlík (Yellow Horn, Šedivý).

2. kolo: ORLI ZNOJMO – EC RED BULL SALCBURK 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Yellow Horn (Bartoš, Stehlík), 13. Biro (Číp), 24. Yellow Horn (Biro, Tomas), 34. Stehlík (Špaček, Pucher), 38. Šulák (Bartoš, Yellow Horn), 47. Tomas (Biro), 57. Šedivý (Bartoš, Yellow Horn) – 43. Komarek (Welser, Kristler).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz