1000. utkání s vítězným koncem odehrál Melenovský. Není to každý den, trošku to na mě dopadlo

16. listopadu 2013, 5:20

Adam Bagar 2

S nádechem oslav se na zlínském stadionu rozjela po reprezentační přestávce znovu Tipsport extraliga. Marek Melenovský proti Slavii Praha odehrál jubilejní tisící zápas a napodobil spoluhráče Petra Lešku, jenž taktéž patří mezi sedmičku vyvolených. Zkušený matador plánoval okořenit oslavy vítězstvím, ale nakonec se musel uspokojit se ziskem dvou bodů po výhře v nájezdech. „Sahali jsme po třech bodech, ale nakonec jsme rádi i za ty dva.“

Na ledě Slavie se beranům v 7. kole nezadařilo a z Prahy si odvezli debakl 0:6. Odplata za doposud nejhorší výsledek v sezoně měla přijít v rámci oslav tisícího utkání Marka Melenovského. Zápas byl vyrovnaný již od samotného začátku, ovšem za kratší konec tahala Slavie. Zlín vedl až do 59. minuty, ale po ráně Juraje Valacha byl stav znovu srovnaný. „Sledoval jsem časomíru, abychom udrželi vedení, ale bohužel se to nepodařilo,“ smutnil oslavenec.

Klíčovým momentem utkání byla neproměněná dvojnásobná přesilovka Zlína. „Pokud neproměníme pět na tři, tak je to chyba. To musíme proměňovat,“ věděl. Ve velké šanci se ve třetí části utkání zjevil i centr třetího útoku, ale na Furcha nevyzrál. „Blesklo mi hlavou, jestli se nemám natlačit před branku, ale nakonec jsem zkusil střelu. Chytil to,“ posteskl si Melenovský, jenž oslavy chtěl obohatit brankou. „Chtěl jsem dát gól, ale první třetina z mé strany nebyla dobrá. Postupně jsem se do utkání dostával.“

Rozuzlení duelu nepřineslo prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Luboše Horčičku v brance vystřídal Libor Kašík a od trenérského dua Vlach – Jurík to byl tah vítězný. Mladíček v brance vychytal nájezdy Bednáře, Růžičky a Krenželoka. „V nájezdech se přiklonilo štěstí na naši stranu,“ věděl dobře Marek Melenovský.

Zvláštní pocity prožíval rodák z Humpolce před startem utkání. Na ledě jej čekala rodina, která mu přišla pogratulovat i s vedením PSG Zlín. „Rodina mě překvapila. Čekal jsem někoho z klubu, ale tohle fakt ne. Byl jsem mile překvapen a trošku mě to i dojalo. Odehrál jsem množství zápasů a všechno mi proběhlo hlavou.“ přiznal se útočník, který začínal s velkým hokejem v Dukle Jihlava.

Marek Melenovský přiznal i svůj recept na hokejovou dlouhověkost. „Životospráva je na prvním místě. Pokud to někdo nedodržuje, tak asi dlouho nevydrží. Navíc v dnešním hokeji, kde jde vše strašně rychle dopředu.“ Až na krátké angažmá v zámoří odehrál Melenovský většinu kariéry v naší nejvyšší soutěži. „Jsem domácí typ, neměl jsem chuť někam chodit a jsem spokojený,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz