24:1 a český válec! Juniorky suverénně ovládly poslední turnaj před MS

Foto: Český hokej

Tři zápasy – tři výhry a skóre 24:1. České hokejistky do osmnácti let naprosto jasně opanovaly turnajovou generálku před světovým šampionátem! Na závěr klání ve finském Vierumäki smetly slovenské vrstevnice 10:0.

Češky na turnaji potkaly dva soupeře ze své základní skupiny na mistrovství světa a jednoho z vyšší skupiny. Jasně ukázaly, že už je čas posunout se po letech konečně „dál“. Posunout se do semifinále, ideálně k medaili a pokud možno na delší čas se usadit mezi top čtyřkou.

Na závěr turnaje si v přímém souboji o prvenství bez potíží pohrály se Slovenkami. Zápas byl od začátkou jen otázkou skóre. Otázkou toho, kolik gólových oslav Češky spustí, než si vyslechnou nejkrásnější hymnu.

Oslav bylo nakonec deset. Národní tým v samém úvodu přestál oslabení, které bylo nakonec jeho jediným v celém utkání. Mezi šestou a desátou minutou pak vstřelil zlomové tři branky.

K Tereze Pištěkové se přidaly méně „osvědčené“ střelkyně Magdaléna Felcmanová s Veronikou Hujovou, receptem vždy byla rychlá střela Hujové od modré čáry. Ještě před koncem první třetiny navíc rozjela další představení Anna Vaníčková.

Nejméně branek vstřelily Češky paradoxně ve druhé části, kdy to zavařené Slovenky měly daleko na střídačku. Přes tuhou obranu fyzicky urostlých soupeřek, které v pěti postavily blok na pár metrech před brankovištěm, se prosadily jen Adéla Šapovalivová a opět Vaníčková.

O první využitou přesilovku se pak netradičně z přečíslení postarala Dominika Malicka, která byla později vyhlášena nejlepší českou hráčkou zápasu. Zdálo se, že skóre 7:0 bude finální, leč v posledních třech minutách ještě národní tým zaokrouhlil desítku.

Své neuvěřitelné představení ve Vierumäki završila Anna Vaníčková. Jako obránkyně vstřelila druhý hattrick a díky celkovým sedmi brankám a osmi bodům se stala nejlepší střelkyní i nejproduktivnější hráčkou turnaje!

Skóre pak dotvořily Anežka Čabelová s tahounkou Šapovalivovou.

I když tomu výsledek 10:0 nenapovídá, pochvalu si rozhodně zasloužila i brankářka Barbora Dalecká. Několikrát musela po minutách odpočinku zastavit Slovenkám velkou šanci a řekla si o místo v týmu.

Trenérský štáb Dušana Andrašovského v nejbližších dnech rozhodne o finální nominaci na mistrovství světa, které startuje ve švédském Östersundu 8. ledna.

ČESKO – SLOVENSKO 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 7. Pištěková (Malicka, Wojnarová), 9. Felcmanová (Hujová, Wojnarová), 10. Hujová (Wojnarová, Malicka), 17. Vaníčková (Hotová, Čabelová), 36. Šapovalivová (Hotová), 38. Vaníčková (Hračová), 41. Malicka (Šapovalivová, Vaníčková), 58. Vaníčková (Hotová), 58. Čabelová (Malicka), 60. Šapovalivová (Matějová).
Rozhodčí: Kauhanenová – Parantainen, Leppänenová.
Vyloučení: 1:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 43:18 (12:5, 15:6, 16:7).
Diváci: 15.
Nejlepší hráčky: Dominika Malicka – Lilien Benáková.
Česko: Dalecká – Slavíčková, Hotová, Velinská, Vaníčková, Wojnarová, Narovcová, Hujová – Pištěková, Plosová, Šapovalivová – Z. Mazancová, Brichová, Malicka – Felcmanová, Čabelová, Matějová – Příhodová, Hračová, Skořepová. Trenér: Andrašovský.
Slovensko: Látková (41. Debnárová) – Krákorová, Macková, Galisová, Stern, Mandelíková, Mateičková, Norová – Tóthová, Dobiašová, Lopušanová – Juríková, Jancsóová, Blichová – Taricsová, Beňáková, Lacková – Mihaliková, Lačná. Trenér: Mosnár.

Finsko – Japonsko 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 40. Salonenová (Tallinenová, Schalinová), 44. Kitulaová (Bergová), 56. Lappalainenová (Krooková), 60. Schalinová (Lappalainenová).

Konečná tabulka turnaje čtyř ve Vierumäki

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 3 3 0 0 0 24:1 9
2. Slovensko 3 1 1 0 1 6:14 5
3. Finsko 3 1 0 1 1 7:8 4
4. Japonsko 3 0 0 0 3 2:16 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz