Aleš Píša končí v ruském Chimiku, po pěti letech se vrací do Pardubic

7. června 2006, 13:42

Jan Hrabal

Druhou posilu do obrany získal pardubický hokejový klub. Po Martinu Čechovi získal HC Moeller z ruské superligy Aleše Píšu. Ten v poslední sezoně působil v Chimiku Moskevská oblast. „Jsme rádi, že jsme jej získali. Dneska odpoledne podepsal novou smlouvu,“ uvedl pardubický generální manažer Zbyněk Kusý. HC Moeller stál o svého odchovance již delší dobu. Podle Zbyňka Kusého jednal s Píšovým agentem už v minulé sezoně. Před týdnem vyšlo najevo, že končí v Chimiku Moskevská oblast. „Aleš měl podle našich informací nabídky ze zahraničí,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

Aleš Píša se do přípravy pardubických hokejistů zapojí po jejich návratu ze soustředění v Luhačovicích v závěru tohoto týdne. „Ještě si musí dořešit nějaké soukromé záležitosti,“ dodává Zbyněk Kusý.

Důrazný obránce byl v uplynulé sezoně nejúspěšnějším střelcem Chimiku Moskevská oblast. V šedesáti zápasech vstřelil 13 branek. Pardubický odchovanec také „zvítězil“ v kategorii nejtrestanějších hráčů. Ve všech zápasech superligy inkasoval celkem 150 trestných minut.

Aleš Píša se naposledy představil v pardubickém dresu v sezoně 2000–2001. Jeho tečka za angažmá v Pardubicích byla poměrně dramatická. Po skončení čtvrtfinálové série s Vítkovicemi, kterou Východočeši prohráli 3:4 na zápasy, udeřil čárového sudího Viléma Cambala.

Po této sezoně odešel Aleš Píša do zámoří. První sezonu strávil většinou na farmě v Hamiltonu, v té druhé se pravidelně dostával do sestavy Edmontonu Oilers. V závěru sezony 2002–2003 byl vytrejdován do New York Rangers.

Poslední tři sezony strávil v Rusku. Nejprve v Severstalu Čerepovec a v posledním ročníku oblékal dres Chimiku Moskevská oblast, jenž trénoval Miloš Říha, pod kterým bude působit i v Pardubicích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz