Američan Potulny se v Hradci loučí, míří do EBEL. Najde formu v Linci?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

15. listopadu 2016, 14:47

Adam Bagar

Hokejisté Hradce Králové se už proti Plzni obejdou bez útočníků Tomáše Bulíka a také Ryana Potulného, který nenaplnil očekávání tamního vedení, v posledních střetnutích se už nevešel ani do sestavy a začal si tak hledat nové angažmá. Americký hokejista v Hradci Králové končí, jeho další kroky s největší pravděpodobností míří do rakouského Lince.

„Je to zkušený, produktivní centr, jenž působil už v loňské sezoně v Evropě a reference, které jsme získali z Evropy i ze zámoří, jsou velice dobré. Věřím, že splní naše očekávání a stane se jedním z klíčových hráčů,“ přál si po příchodu Ryana Potulného hradecký generální manažer Aleš Kmoníček. Mountfield čekal, že americký útočník zaujme místo v prvních dvou pětkách a potáhne ofenzivu. Jenže velká očekávání nenaplnil.

"Očekávali jsme jeho větší přínos a kvalitnější výkony. Hokejově to nebylo ono."

„Na základě jeho hokejové historie, všech referencí a v neposlední řadě i výši jeho odměny jsme očekávali jeho větší přínos a kvalitnější výkony. Ryan je pohodový a správný kluk, ale hokejově to nebylo ono. V jeho případě nebylo sportovně spokojené vedení ani trenérský štáb. Navíc poměr ceny a výkonu byl hodně nerovnovážný,“ vysvětluje Kmoníček důvody, proč se rozhodl s Američanem ukončit vzájemnou spolupráci.

Krásné gesto! Potulny se rozjíždí, fanoušci mu vyjádřili podporu »

Potulny v hradeckém dresu sehrál celkem osmnáct zápasů, zapsal v nich osm bodů za tři góly, pět asistencí a v hodnocení účasti na ledě byl na hodnotě minus tři. „Nedá se nic dělat, tato spolupráce se oběma stranám nepovedla, bohužel se to stává. I v tomto případě bych mu rád poděkoval za jeho odvedenou práci pro klub a přeji mu hodně štěstí v novém angažmá.“ Další Potulného kroky mají směřovat do rakouského Lince.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz