Andrašovský po prohře: Takový výsledek musíme brát, soupeř hrál skvěle

Dušan Andrašovský | Foto: Karel Švec, Český hokej

(FÜSSEN, od našeho zpravodaje) Ženský národní tým má za sebou první prohru na Turnaji pěti v německém Füssenu. Nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 nestačil na Finky. Utkání rozhodla jedinou brankou kapitánka vítězného týmu Jenni Hiirikoskiová. Jak zápas hodnotí hlavní trenér Dušan Andrašovský?

„Byl to těžký zápas s velmi kvalitním soupeřem. Vstoupili jsme do něho moc ustrašeně a s velkým respektem k soupeřkám. Trvalo nám dvacet minut, než jsme se do toho dostali. Od druhé třetiny se tým zvedl a začal hrát úplně jinak. Takový výkon jsme si představovali od úvodní minuty,“ začal hodnocení zaskakující trenér ženské reprezentace.

„Musím smeknout před soupeřem, hrál skvěle. My jsme bojovali srdcem, a proto musíme výsledek 0:1 brát,“ pokračoval šestačtyřicetiletý kouč.

„Byl to těžký zápas s velmi kvalitním soupeřem. Vstoupili jsme do něho moc ustrašeně a s velkým respektem k soupeřkám."

Češky byly během zápasu hned osmkrát vyloučené, naopak soupeřky putovaly na trestnou lavici pouze třikrát. „Tým jsem nekrotil, ani jsem nechtěl. Z mého pohledu to nebyly nikterak zákeřné fauly, spíše vyplynuly ze hry a z toho, že jsme byli pod tlakem. Dle mého jsme hráli fair. A fakt, že jsme dokázali ubránit tolik oslabení, beru jako plus z tohoto utkání."

Český tým odehrál třetí zápas ve třetím dni, jeho trenér však únavu na ledové ploše neviděl. „Nic jsem nepozoroval. Hráčky jsou dobře připravené. Věřím, že i zítra budeme stoprocentně nachystaní, abychom z tohoto turnaje odešli vítězně.“

Již zítra totiž čeká Andrašovského svěřenkyně poslední zápas v rámci německé zastávky Turnaje pěti. Utkají se se Švýcarkami, které zatím na turnaji ještě nebodovaly.

„Zítra to bude určitě jiný zápas. Budeme muset hrát víc s pukem, budeme nuceni tvořit a věřím, že nám to bude vyhovovat daleko víc než bránění,“ myslí si bývalý útočník Plzně či Pardubic.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz