Benátky představily další posily, na soupisce mají už 19 hráčů

Foto: hokejbenatky.cz

3. června 2022, 22:20

Adam Bagar

Benátky nad Jizerou po sestupu do druhé ligy skládají zajímavé mužstvo. Na soupisce aktuálně mají už 19 hráčů – čtyři brankáře, sedm obránců a osm útočníků.

Naposledy jsme informovali o tom, že jejich barvy bude hájit i kanonýr Kamil Bříška. Od té doby u Jizery představili dalších pět posil – do obrany Milana Antoše, Tomáše Tržického a Martina Tondra, do útoku pak Jana Dvořáka a Petra Krále.

22letý Antoš se loni nedohodl se Slavií, za kterou předtím sehrál 42 zápasů Chance ligy, a rozhodl se skončit s hokejem. Nyní ale syn bývalého extraligového útočníka a současného experta České televize hlásí návrat do hokejového života.

„Rok jsem sice nehrál, ale věřím, že jsem schopný dobře potrénovat a dostat se zpět,“ říká Antoš v rozhovoru na klubovém webu s tím, že ani třetí nejvyšší soutěž mu není úplně cizí – na kontě má čtyři druholigové starty za pražskou Kobru.

O tři roky starší Tržický už benátecké prostředí dobře zná, v letech 2016 až 2018 za tamní tým naskočil do 35 utkání. Pak působil ve druhé lize, postupně hrál za Vrchlabí, Nymburk a poslední tři sezony strávil v barvách Jablonce nad Nisou.

„Prvotní kontakt vzešel od Martina Nováka, se kterým se znám. Oslovil mě s tím, že se tu bude hrát druhá liga, což mě zaujalo. Takže jsem ani dlouho neváhal,“ říká obránce, který oblékne benátecký dres takřka po dlouhých pěti letech.

Ani jméno Martina Tondra není pro tamní fanoušky cizí. 35letý bek tam zažil první i druhou ligu, později u Jizery působil také jako masér. Stejnou funkci zastává v extraligové Mladé Boleslavi a zároveň stále hraje ve třetí nejvyšší soutěži.

Do Benátek míří po čtyřech sezonách ve Dvoře Králové. „Chtěl bych, aby tu po blamáži z let minulých, opět chodili diváci, vždyť pro ně se hraje hokej. Byl bych rád, kdyby to tu bylo takové, jako při postupové sezoně do první ligy,“ přeje si.

Barvy Rodosu v uplynulé sezoně hájil i Jan Dvořák, 23letý útočník za něj nasbíral 27 bodů v 52 utkáních. Hokejově vyrostl v Mladé Boleslavi, sezonu strávil v nižší zámořské WSHL, Chance ligu zkusil v Havířově a krátce hrál i za Opavu.

Teď se upsal Benátkám. „Rád bych tady navázal na úspěšnou sezonu ve Dvoře Králové. Loni jsme vyhráli svou skupinu, byli jsme druzí v kvalifikaci o baráž... Minimálně to stejné bych si přál i tady, prostě dojít v play off co nejdál,“ hlásí.

Nejčerstvější akvizicí je Petr Král, který stejně jako Tržický s Tondrem v Benátkách už dřív hrál, i když pouze za mládež. 23letý forvard je odchovancem tamního klubu, do kterého míří po třech sezonách strávených v Jablonci nad Nisou.

„Zavolal mi Honza Stehlík, se kterým jsem se domluvil. Tři roky jsem jezdil do Jablonce za své náklady. De facto jsem byl více v autě než na ledě, takže to pro mě byla jasná volba,“ prozrazuje s tím, že by si rád doma zahrál i Chance ligu.

Aktuální soupiska HC Benátky nad Jizerou

Brankáři:
Daniel Hofman, Radim Hradiský, Martin Sejpal, Ondřej Šuhájek.

Obránci:
Milan Antoš, Lukáš Kulvejt, Tomáš Mrkvička, Michal Němeček, Lukáš Šípek, Martin Tondr, Tomáš Tržický.

Útočníci:
Kamil Bříška, Jan Dvořák, Vojtěch Havlas, Pavel Hejňák, Petr Král, David Šafránek, Daniel Špaček, Dominik Zumr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz