Bukarts udeřil Pecha, potopil Zlín. Ondráček: Tohle se nesmí stávat!

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

17. března 2016, 9:14

Adam Bagar

Povzbuzeni vítězstvím nad Třincem zajížděli hokejisté Zlína ke svému osmému čtvrtfinále v řadě na led pražské Sparty, odkud se toužili vrátit s jednou výhrou v kapse. Hned na první pokus jim to ale nevyšlo, v dramatickém závěru prohráli 3:4. "Je potřeba hrát lépe dozadu, na tři branky se v play off přece musí vyhrávat," má jasno útočník Jiří Ondráček před druhým soubojem, který je v O2 areně na programu už ve čtvrtek od 18:20.

"Prvních deset minut přitom z naší strany nebylo špatných. Myslím, že jsme měli dobrý pohyb. Pro soupeře navíc nebylo příjemné naskočit po více než deseti dnech do zápasu. Těžko se jim do toho dostávalo, ale my jsme nevyužili žádnou šanci a nedostali je tak vedoucí brankou pod tlak," mrzí sedmadvacetiletého útočníka, který jen kroutí hlavou nad tím, co vzápětí zlínští hokejisté v metropoli předváděli.

"S třemi góly bychom měli v play off vyhrávat."

Sparťany nakopla první trefa Petra Kumstáta, kterého za pouhých 63 sekund napodobil další ze zkušených útočníků Jan Hlaváč. Rázem jich byl plný led a zlínská obrana nestíhala. "Vyčítáme si, že jsme dělali takové chyby, jaké jsme dělali. Nemůžeme je nechat pořád jezdit tři na dva nebo dva na jednoho. Ta třetina mohla skončit klidně 5:0 a pak už by nebylo o co hrát. Ale naštěstí nás podržel Libor Kašík."

Jakmile se Sparta dostane do svého laufu, pak je s ní velmi těžké držet krok. "Hráli v pohodě. Víme, že jsou ofenzivním týmem, dávají celou sezonu hodně gólů, ale stejně musíme hrát lépe dozadu." Berani se bránili také polovinu prostředního dějství, pak jim ale v přesilové hře trefil naději Robert Říčka a rázem byli zase jako pokropeni živou vodou. Za stavu 3:2 je však zbytečně oslabil Roberts Bukarts.

Lotyšský útočník se při drobné potyčce s Lukášem Pechem po sparťanském útočníkovi zbytečně ohnal a vyfasoval o dvě trestné minuty více. A Sparta to potrestala vítězným gólem. "Takové situace rozhodují. Pokud někdo oplácí a my pak dostaneme gól, to by se nemělo stávat," ví Jiří Ondráček, který tři sekundy před koncem uzavřel skóre na 4:3. "S třemi góly bychom měli v play off vyhrávat," má jasno.

Každopádně Zlínští si aspoň potvrdili, že Sparta je hratelným soupeřem. "V podstatě všechna utkání s nimi hrajeme vyrovnaně. Rozhodují maličkosti. Teď to byly situace, kdy jsme propadli. Musíme hrát disciplinovaně a organizovaně, jinak nemáme šanci se Spartou uspět," velí zlínský útočník před čtvrteční odvetou. "Je to klíčový duel. Doufám, že si ten bodík, pro který jsme si přijeli, odvezeme," věří.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz