Buldok Alderson zazářil v Trenčíně, příští sezonu by měl hrát TELH

Foto: mytrencin.sme.sk

15. dubna 2020, 9:09

Václav Jáchim

Kanadský hokejista nutně nemusí hrát NHL, aby měl dostatečné předpoklady k úspěchu v Evropě. Brandon Alderson je toho důkazem. Osmadvacetiletý rodák z Oakville v provincii Ontario během uplynulé sezony zazářil v Dukle Trenčín a vysloužil si zájem z jiných lig. Pokud všechno klapne, měl by příští ročník strávit v Tipsport extralize.

Robustní bruslař (193 cm, 92 kg) přišel na Slovensko po vcelku úspěšném, angažmá v rakouském Villachu. A zaujal. Alderson v dresu Dukly sehrál 48 utkání tamní nejvyšší soutěže, vstřelil 26 branek a přidal 16 nahrávek. Že umí také přitvrdit, to mimo jiné dokazuje jeho 56 trestných minut. Stejný počet si připsal i předtím v EBEL.

Teď je velmi pravděpodobné, že se Alderson bude stěhovat. „Brandon zahrál v Trenčíně velmi dobře, delší dobu registrujeme zájem z naší Tipsport extraligy. Určité kontakty proběhly i z německé DEL, ale osobně si myslím, že klapne dohoda v Česku," konstatuje Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management, jež hráče zastupuje.

Alderson je typem hokejisty, který se hodí nejen z hlediska produktivity. I když ta bývá v případě cizinců klíčová. „Hraje kanadským stylem, tedy do těla a zdravě agresivně. Je to takový hokejový buldok. Na ledě odvede i hodně práce, která není tolik vidět, navíc nemá problémy s bruslením," vypočítává Krejčí.

U našich východních sousedů patřil kanadský krajánek k nejlepším, ovšem povedené měl i předchozí dva roky, které strávil na našem kontinentu. V 52 utkáních EBEL ročníku 2018-19 posbíral v dresu Villachu 15 branek a 14 asistencí. Předtím válel druhou německou DEL za Heilbronn, i s play off se mohl pochlubit výborným vysvědčením: 61 bod v 59 soutěžních duelech.

Už brzy by měl Alderson přesídlit do Česka. „Zatím nemohu uvést bližší podrobnosti. Některé týmy naznačily zájem, jeden je hodně konkrétní. Jak známo, v Tipsport extralize lze nové transfery oznámit nejdřív 1. května, v případě Brandona navíc ještě není všechno uzavřeno. Ale je tu předpoklad, že k dohodě dojde," dodává Tomáš Krejčí.

Alderson má za sebou docela zajímavou hokejovou minulost. V juniorském věku válel za týmy Sarnia Sting a Sault Ste. Marie Greyhounds. Nebyl draftován, coby volný hráč ovšem podepsal s Philadelphií a v organizaci Flyers následně strávil tři sezony. Později to zkoušel na farmách Dallasu či New York Rangers, místo angažmá v nižší East Coast Hockey League se v létě 2017 rozhodl pro přesun do Evropy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz