Capitals museli odložit premiéru, místo ní je čeká historické derby

Foto: iclinic-capitals.sk

25. září 2020, 10:14

Václav Jáchim

Těšili se na premiéru v mezinárodní IceHL, ale musejí si počkat o dva dny déle. Hokejisté týmu iClinic Bratislava Capitals dnes nenastoupí proti italskému Bolzanu, místo toho změří v přípravném duelu síly s rivaly ze Slovanu.

Příčinou odkladu úvodní soutěžní bitvy je nákaza koronavirem v týmu Bolzana. Jak klub uvedl na sociálních sítích, v mužstvu byl zaznamenám pozitivní test na covid-19. Vedení tedy ihned informovalo šéfy soutěže, nejbližší zápasy Bolzana musely být odloženy. Hráči Bratislava Capitals naskočí do IceHL až v neděli, kdy na domácím ledě přivítají Vídeň.

„Je to štěstí v neštěstí. Na jednu stranu nás mrzí, že nemůžeme odehrát první zápas v nadnárodní soutěži. Ale zároveň jsme velmi rádi, že můžeme celému Slovensku nabídnout první bratislavské derby novodobé historie," uvedl na klubovém webu viceprezident a generální manažer klubu Dušan Pašek (na snímku).

Capitals mají v IceHL zajímavé plány, byť vědí, že konkurence bude náročná. „V zámoří se začne hrát později, do soutěže tedy přijdou někteří hráči se smlouvami v NHL. Čeká nás hodně práce, abychom byli úspěšní. Chceme do play off, chceme být štikou ligy," potvrdil Pašek na klubovém webu.

Vedle sportovních a ekonomických otázek řeší zástupci slovenského týmu aktuální situaci způsobenou koronavirem. IceHL pracuje s několika scénáři, jelikož soutěž hrají týmy z Rakouska, Slovenska, Itálie či Maďarska. „Budeme reagovat na základě vývoje. Zatím není žádné omezení. Řídíme se pokyny regionálního úřadu zdravotnictví v Bratislavě," zmínil Pašek.

Tým Bratislava Capitals vede coby hlavní kouč Rostislav Čada, sportovním manažerem týmu je Rostislav Dočekal – v nedávné minulosti skaut a konzultant litvínovské Vervy, předtím dlouholetý manažer Znojma. V kádru převažují slovenští hokejisté. Peter Hamerlík, Ladislav Romančík, Karol Sloboda, Dávid Buc, Jakub Suja,  Miloš Bubela, Michel Miklík a Adam Lapšanský v nedávné minulosti okusil českou TELH.

Kádr Bratislava Capitals

Brankáři: 
Peter Hamerlík, Samuel Baroš, Tomáš Pientka.

Obránci: 
Karol Sloboda, Lukáš Bohunický, Ladislav Romančík, Martin Chovan, Eduard Šedivý, Martin Nemčík, Dávid Boldižár, Sacha Guimond.

Útočníci: 
Tibor Varga, Dávid Buc, Róbert Varga, Denis Hudec, Jakub Suja, Adam Bezák, Michel Miklík, Miloš Bubela, Roman Faith, Adam Lapšanský, Brock Higgs, Michal Šalka, Lukáš Lipiansky, Mitch Hults, Filip Ahl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz