Češi uzavřeli soupisku pro MSJ, zahraje si i Židlický

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Národní tým před večerním soubojem s Norskem zaplnil poslední zbývající místo na soupisce: třináctým útočníkem bude Adam Židlický.

Češi vstupovali do turnaje se dvěma volnými místy na soupisce, ty už ráno zaplnili obránci Matěj Prčík s Tomášem Galvasem (psali jsme ZDE).

Vzhledem ke zranění Adama Jiříčka se ale uvolnila ještě jedna místenka ke startu na MSJ: trenéři nakonec ukázali na dravce Adama Židlického.

Mimo sestavu tak zůstali jiní útočníci Matěj Maštalířský a Šimon Slavíček. Zda stejně jako Jiříček odcestují domů, nebo zůstanou v dějišti turnaje pro případ dalších zranění, zatím není zřejmé.

Židlický, který je synem české hokejové ikony Marka Židlického, je známý svou důraznou a bojovnou hrou. Přinést by měl drajv, který dvacítce tolik scházel v úvodním duelu se Slováky.

Osmnáctiletý forvard, jenž coby hráč ročníku narození 2005 teoreticky může startovat i na příštím MSJ, působí v juniorské OHL. V barvách Mississaugy letos nasbíral deset bodů (6+4) ve 26 utkáních. 

Teď ho čeká největší hokejová událost v kariéře. Zatím – pro večerní duel s Norskem – by měl začít coby 13. útočník.

Aktuální kádr Česka na MSJ

Brankáři:
Jakub Vondraš
 (Sudbury, OHL), Michael Hrabal (Univ. of Massachusetts, NCAA), Michael Schnattinger (Liberec).

Obránci:                    
Tomáš Galvas
 (Liberec), Aleš Čech (Mladá Boleslav), Tomáš Hamara (Brantford, OHL), Matteo Kočí (Kamloops, WHL), Marek Alscher (Portland, WHL), Tomáš Cibulka (Val-d‘ Or, QMJHL), Matěj Prčík (Vítkovice).

Útočníci:
Matěj Přibyl
 (Vítkovice), Jiří Kulich (Rochester, AHL), Eduard Šalé (Barrie, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Sebastián Redlich (Södertälje, Švédsko), Ondřej Becher (Prince George, WHL), Dominik Rymon (Everett, WHL), Robin Sapoušek (Victoria, WHL), Matyáš Melovský (Baie-Comeau, QMJHL), Jakub Hujer (Rimouski, QMJHL), Adam Židlický (Mississauga, OHL).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz