Česká soupiska pro MS v Rize je kompletní, Pešán zapsal i Kváču

Foto: Jan Beneš, Český hokej

28. května 2021, 11:44

Adam Bagar

Trenér českého národního týmu Filip Pešán zapsal na soupisku pro MS i třetího brankáře Petra Kváču, který tak zaplnil poslední volné místo.

23letý liberecký gólman, jenž při slavnostním vyhlášení Hokejisty sezony obdržel cenu pro nejlepšího brankáře uplynulé extraligové sezony, doplní Šimona Hrubce a Romana Willa.

Petr Kváča má zatím na kontě jediný start za národní tým – před třemi týdny v přípravném zápase proti Slovensku přispěl v pražské O2 areně 21 úspěšnými zákroky k vítězství 2:1.

Do zápasové sestavy jej může trenérský štáb teoreticky napsat už v sobotu, kdy Češi od 11:15 změří síly s Brity. Na šanci v Rize čeká i Will, zatím všechny duely odchytal Hrubec.

Na soupisce českého týmu pro MS v Rize už po zápisu Kváči není žádné volné místo, kouč Filip Pešán má k dispozici 28 hokejistů – tři gólmany, devět obránců a hned 16 útočníků.

Aktuální česká soupiska na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL), Petr Kváča (Liberec).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Ondřej Vitásek (Liberec),  Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun, KHL).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba Třinec), Tomáš Zohorna, Matěj Blümel (oba Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát

Další zápasový program Čechů na MS

Sobota 29. května:
11:15 Česko – Velká Británie (ČT sport)

Pondělí 31. května:
15:15 Česko – Dánsko (ČT sport)

Úterý 1. června:
15:15 Slovensko – Česko (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz