Čeští para hokejisté podlehli Rusům. Čeká je souboj o olympiádu

Foto: Lukáš Kaboň, parahockey.cz

23. června 2021, 16:02

Josef Prášek

Ani čtvrtý zápas nevyšel českým reprezentantům podle představ. Na Ruský paralympijský tým nestačili a prohráli ve čtvrtfinále vysoko 0:7. V pátek je čeká duel o vše: utkají se o vstupenku na olympijské hry.

Češi drželi krok jen do 6. minuty, pak totiž v přesilové hře udeřil Konstantin Šichov. Ten poslal kotouč přesně pod horní tyč.

A o minutu později se z dorážky prosadil i Andrej Sokolov a ruští hráči už vedli o dvě branky.

Reprezentanti Česka pak měli výhodu přesilovky, ale v té inkasovali. Do úniku ujel Nikola Terentěv a ten povedeně vykoupal Kudelu v brance.

Ruský paralympijský tým v tempu nepolevoval. Naopak… O minutu později přidal další gól.

Postaral se o něj Dmitrij Lisov, který ihned po buly vyrazil s pukem k brance a byl úspěšný.

Ve druhé části jsme dlouho čekali na branku, ale nakonec ji dali zase ruští para hokejisté. Konkrétně Dmitrij Galkin, na kterého navázal dalším gólem Arjata Chamzina.

Domácí hráči se snažili alespoň o čestný úspěch, aby dali první branku na turnaji. Pár šancí na to bylo, ale ruský gólman byl proti.

Dvaadvacet sekund před koncem třetí části ještě přidal pojistku na 7:0 Konstantin Šichov, pro kterého to byla druhá trefa v utkání.

Ruský tým tak postupuje do semifinále, kde narazí na silnou Kanadu. České hráče naopak čeká souboj o 5. místo. A v něm v pátek půjde o hodně.

Vítězný tým si zajistí vstupenku na paralympijské olympijské hry. 

Výsledek čtvrtfinále českých para hokejistů na MS v Ostravě:

ČESKO – RUSKÝ PARALYMPIJSKÝ TÝM 0:7 (0:4, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Šichov (Terentěv), 8. Sokolov (Šichov, Terentěv), 10. Terentěv (Šichov), 11. Lisov (Chamzin), 27. Galkin (Petrov), 30. Chamzin (Lisov), 45. Šichov.
Rozhodčí: Nikolic (AUT), Nedejkovic (SRB) a Rundström (SWE)
Vyloučení: 5:2
Využití: 0:2
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 5:24
Nejlepší hráči: Hečko (CZE) – Šichov (RPC)
Diváci: 879 (snížená kapacita).
Česko
: Kudela – Zelinka, Doležal, Motyčka, Kubeš, Wágner – Novotný, Geier, Hábl – Hečko, Raul, Palát – Ohar, Krupička. Trenér: Bříza.
Ruský paralympijský tým: Kasatkin – Volkov, Mjačin, Galkin, Kuzněcov, Eremin – Šichov, Sokolov, Terentev – Lisov, Chamzin, Petrov – Popov, Ryčkov. Trenér: Batyršin.

Program MS v para hokeji 2021

Středa 23. června:
17:30 Jižní Korea – Norsko (čtvrtfinále)
20:45 utkání o 7. místo

Pátek 25. června:
13:45 utkání o 5. místo
17:00 1. semifinále
20:30 2. semifinále

Sobota 26. června:
17:45 utkání o 3. místo
21:00 finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz