Co bude s Bartošákem? Nejspíš dál cizina. Ve hře MODO, zájem mají i jinde

Foto: Mathias Mårdner, modohockey.se

6. dubna 2020, 13:10

Václav Jáchim

Kdyby nepřišla pandemie koronaviru, dost možná by měl o další budoucnosti jasno. Patrik Bartošák v závěru sezony posílil švédské MODO Hockey a s týmem měl velmi slušně našlápnuto k návratu mezi tamní elitu. Jenže baráž byla následně ukončena a tým, který vychoval dvojčata Sedinova, Forsberga nebo Markuse Näslunda, dál zůstane v nižší soutěži.

Tím pádem vyvstává otázka, co bude s Patrikem Bartošákem? Někdejší gólman Vítkovic, Třince nebo farmy Los Angeles měl totiž ve Švédsku smlouvu do konce ročníku s možnou opcí v případě, že klub z městečka Ördsköldsvik vybojuje postup. To se ale nestalo.

„Situaci momentálně řešíme. Patrik v MODO odvedl vynikající služby, vedení s ním bylo spokojené a on s působením v týmu i po osobní stránce také. MODO má velký zájem o prodloužení spolupráce," informuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Euro Hockey Services, která hráče zastupuje.

Foto: Alena Zapletalová

Ovšem druhá soutěž ve Švédsku není pro účastníka loňského mistrovství světa na Slovensku a olympiády 2018 až takovou výzvou jako angažmá mezi elitou, byť v březnu sám uvedl, že má v MODO nedokončenou práci. Bartošák koncem roku řešil osobní problémy, podstoupil léčbu a velmi rychle se pak dokázal vrátit na špičkovou úroveň. Je v nejlepším hokejovém věku, lákají ho nejvyšší cíle.

„Patrik si ve Švédsku udělal jméno. Ukázal, že chytat umí, MODO jednoznačně pomohl. Registrujeme zájem jiných klubů, zatím ale žádné konkrétní rozhodnutí nepadlo. Může se tak stát během několika dní, ale třeba také za měsíc. Není kam spěchat. Patrik si všechno potřebuje vyhodnotit," informuje Vůjtek.

Konkrétní varianty nezmiňuje, moc to ovšem nevypadá, že by se Bartošák mohl vrátit do tuzemské nejvyšší soutěže. „Vyloučit se nedá nic, ale spíš to vidím na pokračování v zahraničí," reaguje hráčův zástupce.

Ve švédské Allsvenskan, tamní druhé nejvyšší soutěži, chytal český brankář sedm utkání s úspěšností zásahů 93,6 procent a průměrem 1,79 obdržených branek na zápas. Výborné statistiky ho zdobily i ve dvou následných zápasech baráže, víc jich vzhledem k pandemii koronaviru nestihl.

Jakmile vedení švédských soutěží ohlásilo konec sezony, vyrazil Bartošák do vlasti. „Patrik je doma v Ostravě. Krátce odpočíval, teď se začne chystat na novou sezonu. Prozatím nemáme jasno, ve kterém klubu to bude. Ale očekávám, že rozhodnutí by mohlo padnout brzy," uzavírá Vladimír Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz