Kdo zaujme delegáty? Na ČT sport začne ve 20:00 velká debata

Foto: Karel Švec, Český hokej

13. června 2022, 18:19

Marek Hedbávný

ČT sport odvysílá dnes od 20:00 debatu navržených kandidátů na prezidenta Českého hokeje: Otakara Černého mladšího, Aloise Hadamczika, Dominika Haška, Bedřicha Ščerbana a Jiřího Šlégra.

Diskuze potrvá dvě hodiny, moderovat ji bude šéfkomentátor Redakce sportu ČT Robert Záruba.

„Hosté představí své představy o výchově mládeže, o sblížení rozhádaných subjektů, nedůvěře v cokoli cizího a o zaměření klíčových postav na klubový hokej," avizuje Záruba na svém Twitteru program pondělního pořadu.

Zmíněná pětice kandidátů se uchází o hlasy delegátů, kteří zvolí nového šéfa hokejového hnutí už na sobotní konferenci v Praze.

Delegátů je dohromady šedesát: dva viceprezidenti Českého hokeje, předseda dozorčí rady, zástupci Tipsport extraligy (14), zástupci Chance ligy (14), zástupci druhé ligy (14), zástupci krajských výkonných výborů ČSLH (14) a jeden zástupce ligy žen.

V případě, že žádný z kandidátů neobdrží v prvním kole nadpoloviční většinu hlasů, následuje druhé kolo, do něhož postoupí dva uchazeči s nejvyšší podporou. Volba bude tajná a funkční období nově zvoleného prezidenta má být pouze do roku 2024.

Petr Bříza nakonec nebude usilovat o funkci, dnes dopoledne to uvedl ve svém prohlášení. „Jsem připraven pomáhat nově zvolenému prezidentovi z pozice viceprezidenta ČSLH a věřím, že Český hokej bude v příštích dvou letech jednotný a silný.“

Poslední předsedové Českého svazu ledního hokeje

Vladimír Šubrt (1993–1994)
Karel Gut (1994–2004)
Vratislav Kulhánek (2004–2008)
Tomáš Král (2008–2022)

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz