Další skvělá otočka! Češi podruhé složili Francii a zůstávají stoprocentní

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

(CERGY, od našeho zpravodaje) Čeští reprezentanti jsou v přípravě na MS dál stoprocentní, když zvládli také odvetu ve francouzském Cergy. Jandačovi bojovníci znovu ztráceli dva góly, ale podobně jako o den dřív v Amiens ukázali parádní otočku z 0:2 na 6:2. Reprezentanty nastartoval David Kaše, na něhož poté navázali Tomáš Pavelka, Robin Hanzl, David Šťastný, Robert Kousal a Michal Řepík. Čtvrtá výhra v řadě je tou nejlepší pozvánkou na Carlson Hockey Games v Pardubicích, které se uskuteční už příští týden.

Reprezentanti si po pátečním obratu z 0:2 na 5:2 odpočinuli, trenéři zrušili dopolední trénink a pro odvetu udělali drobné změny v sestavě. Volno tentokrát dostal Andrej Nestrašil, do elitní Hanzlovy formace se místo něj přesunul David Kaše, Michal Řepík pak nahradil mladíka z Mory ve druhém útoku a mezi tyče se podle původních plánů postavil Patrik Bartošák.

Také Francouzi sáhli ke změně brankáře. Kouč Henderson ukázal na Ronana Quemenera. Ten už v páté minutě předvedl těžký zákrok poté, co Orsava výborně našel před brankou volného Šťastného. Ale jako první udeřili stejně jako v Amiens domácí borci. Bartošák se po zákroku dostal mimo klec, Rech našel Guillaume Leclerca a ten trefil odkrytou bránu – 1:0.

Zanedlouho zaplněná Aren'ice v Cergy slavila podruhé. Pardubický útočník Jordan Perret vlétl do útočné třetiny a rychlou střelou přes Jordána zamířil přesně nad lapačku – 2:0. Od začátku se hrálo mnohem důrazněji než v úvodní bitvě a zbytek úvodní třetiny se změnil překvapivě spíš v bojiště. Všechno odstartoval tvrdý zákrok Adama Musila na Nicolase Besche.

Ten se dlouho nezvedal, český útočník musel za pískotu pod sprchy za zásah do oblasti hlavy a krku. Na trestnou zamířili také Tomášek a mstitelé Treille s Manavianem. Domácí přesilovku nevyužili, naopak po dalších strkanicích se v závěru třetiny radovali Češi, když v přesilovce čtyři na tři našel Stránský Davida Kašeho a ten nemohl netrefit odkrytou klec – 2:1.

Zajímavá bitva pokračovala i ve druhé části, vrátit domácím dvougólový náskok mohl Lamperier, jenže po nedorozumění české obrany s brankářem Bartošákem netrefil prázdnou bránu. Trestalo se na druhé straně. Češi si počínali v přesilovkách o poznání lépe než v úvodní partii v Amiens, Tomáš Pavelka v další z nich napřáhl na modré a propálil vše – 2:2.

Ve 36. minutě se mohlo skóre měnit na obou stranách. Nejdřív hostující obrana zapomněla na Berthona, který se zjevil sám před českým gólmanem, zanedlouho zase Tomášek skvěle našel Pyrochtu, ale také on trefil jen připraveného brankáře. Češi přesto ještě v prostřední třetině stihli obrat, když Šťastného pokus dorazil bekhendovou zadovkou Robin Hanzl – 2:3.

Duel měl dost podobný průběh jako v pátek, národní tým od druhé třetiny převzal aktivitu a na startu té třetí přidal další dva přesné údery. Ty dělilo jen 18 sekund. Nejdřív David Šťastný po svém drzém průniku zakončoval nechytatelně bekhendem – 2:4. A pak Kaut po chybě obrany vybídl ke skórování Roberta Kousala, který mířil přesně mezi betony – 2:5.

Češi houževnatého soupeře definitivně zlomili, pokračovali v aktivitě a definitivní tečku za utkáním udělal přesnou střelou Michal Řepík – 2:6. V neděli dopoledne čeká reprezentanty přesun do Prahy, pak krátké volno a po něm se už s prvními zámořskými posilami v pondělí sejdou v Pardubicích před startem Carlson Hockey Games, kde změří síly s Finy, Švédy a Rusy.

Výsledek čtvrtého utkání Euro Hockey Challenge:

FRANCIE – ČESKO 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Leclerc (Rech), 11. Perret (Ritz, Gutierrez) – 20. D. Kaše (M. Stránský), 34. Pavelka (Kousal), 38. R. Hanzl (D. Šťastný), 46. D. Šťastný, 46. Kousal (M. Kaut), 59. Řepík (M. Kaut).
Rozhodčí: Bliek, Nyqvist – Caillot, Furet (všichni Francie).
Vyloučení: 8:4, navíc A. Musil (Česko) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:2.
Diváci: 2 986.
Hráno: v sobotu 14. dubna v Cergy.
Francie: Quemener – Manavian, Besch, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Gallet – Fleury, Texier, S. Treille – Leclerc, Bouvet, Rech – Raux, Berthon, Lamperier – Perret, Ritz, Guttierez. Trenéři: Henderson a Pousse.
Česko: Bartošák – Pyrochta, Jordán, T. Pavelka, Hrbas, Sklenička, J. Galvas, Moravčík, Klok – D. Kaše, R. Hanzl, M. Stránský – Řepík, Kousal, Birner – Orsava, A. Musil, D. Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš. Trenéři: Jandač, Kalous, Prospal a Špaček.

Další program přípravy národního týmu

Carlson Hockey Games:
16. – 18. dubna příprava v Pardubicích
19. dubna: Česko – Finsko (Pardubice, 19:00)
21. dubna: Česko – Švédsko (Pardubice, 14:20)
22. dubna:  Česko – Rusko (Pardubice, 14:20)

Švédské hokejové hry:
26. dubna: Švédsko – Česko (Södertälje, 19:00)
28. dubna: Finsko – Česko (Södertälje, 12:00)
29. dubna: Rusko – Česko (Stockholm, 12:00)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz