Další změna v Prostějově. Bývalý bitkař Kočí se stal asistentem trenéra

Foto: hc-sparta.cz

Asistentem prostějovského trenéra Pavla Arnošta je od sobotního večera David Kočí. Hokejovou kariéru, v níž se proslavil zejména pěstními šarvátkami, uzavřel v roce 2014. V posledních čtyřech sezonách vedl sparťanskou mládež – mladší a starší dorostence, letos pak jako asistent tamější juniorku.

V pondělí schytal Prostějov na ledě Českých Budějovic debakl 1:9. Ve čtvrtek pak odvolal hlavního trenéra Kamila Přecechtěla a obratem jmenoval jeho nástupcem Pavla Arnošta (viz ZDE).

Další změny na sebe nenechaly čekat. Mezi fanoušky se spekuluje o několika novinkách. První už je oficiálně potvrzená – realizační tým Hanáků rozšířil David Kočí.

„David prošel nejprestižnější hokejovou soutěží světa NHL, a mohl tak poznat, jak se tam trénuje. Pevně věřím, že řadu svých zkušeností bude schopen předat i našim hráčům. Přestože i on doposud nemá zkušenosti s dospělým hokejem jako trenér, předchází ho pověst velmi pracovitého člověka," uvedl pro lhkjestrabi.cz generální manažer Jaroslav Luňák.

„Přestože David Kočí doposud nemá zkušenosti s dospělým hokejem jako trenér, předchází ho pověst velmi pracovitého člověka."

„Jsem typický bejk. Dlouho v klidu, ale když se naštvu, začnu tlouct kopytem, jde mi pára z nozder, vypustím energii a letím. Proto jsem se stal tím, kým jsem byl. Hokejovým bitkařem," vyprávěl David Kočí, bývalý hráč Colorada nebo Tampy Bay, ve své zpovědi na bezfrazi.cz.

„Mrzí mě, že si pod tím spousta lidí představuje hráče, který ani neumí stát na bruslích. Kdepak. I bitkař musí mít herní dovednosti na určité úrovni a chápat systém, tým si nemůže dovolit pustit na led někoho, kdo to nezvládne. Já nehrál hokej proto, abych se rval. Rval jsem se proto, abych hrál hokej," dodal pro Bez frází.

„Svět NHL, jeho profesionalita a luxus, mě tak bavil, že se mi odsud nechtělo. Platil jsem svoji daň za to, že jsem si mohl vychutnávat čas při trénincích a při zápasech vedle nejlepší hokejistů světa a pod špičkovým vedením, z čehož dnes čerpám při trenérské kariéře. Moje dvě holé ruce pro mě byly vstupenkou ke splnění snu."

„I bitkař musí mít herní dovednosti na určité úrovni a chápat systém."

O dalších změnách v prostějovském klubu se zatím jen spekuluje. Nové působiště si zřejmě musí najít útočník Jan Káňa, předsezonní posila z Vítkovic. Káňa se potýkal se zraněním, v jedenácti zápasech stihl dvě branky a pět asistencí. V sobotním utkání s Benátkami nad Jizerou, které Hanáci nezvládli a prohráli 4:5, už chyběl.

Stejně tak jako chyběl na prostějovské střídačce dosavadní asistent Jiří Vykoukal. 

Nový trenér Prostějova Pavel Arnošt.

Nový trenér Prostějova Pavel Arnošt. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz