David Stieler (Swift Current Broncos, WHL)

Pracovitý hráč, šikovný střelec, který umí kombinovat. David Stieler od mládí prokazuje velký talent. Umí odvést černou práci stejně jako dokáže zařídit důležité branky. Kladenský odchovanec patří do silného ročníku 1988. Vyrůstal společně s Tlustým, Frolíkem, Látalem, Kazatelem či Růžičkou. Tahle parta nyní patří k základním oporám reprezentační dvacítky a na mistrovství světa osmnáctiletých 2006 vybojovala bronz. Jenže David Stieler u toho nebyl. Krátce před odjezdem si zranil kotník a na šampionát musel zapomenout. Jeho prvním úspěchem byla olympiáda nadějí ve Švýcarsku 2005, nyní hraje hokej v kanadském klubu Swift Current Broncos.

1) Hokejové začátky? "Bylo mi šest let, když jsem se k hokeji dostal poprvé. Tenhle sport máme v rodině, hodně mě podporoval táta i ostatní příbuzný. Strýc hokej hrával, já si ho brzy také zamiloval. Věnoval jsem se i fotbalu, ale jen jako doplněk přes léto."

2) Oblíbení trenéři? "Rád vzpomínám na všechny, každý z nich mi něco dal. V Kladně jsem hrál pod vedením pana Lidického, později mě vedli trenéři Tatíček, Evan, Blažek."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Mistrovský titul v kategorii juniorů 2006 a také vítězství na olympiádě nadějí ve Švýcarsku. Bylo to s reprezentační sedmnáctkou, ten turnaj znamenal silný zážitek."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Měl jsem jet na mistrovství světa osmnáctiletých do Švédska, jenže dva dny před odletem jsem se v posledním přípravném utkání zranil. Pochroumal jsem si kotník a musel na šampionát zapomenout. Přišel jsem tak bohužel o bronzovou medaili."

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Zranění. S tím kotníkem jsem si užil své, takže mám ze zdravotních problémů obavy. A také se bojím, aby se něco nepříjemného nestalo mé rodině."

6) Co vás dokáže naštvat? "Na ledě asi rozhodčí - ti mají vždycky pravdu. V soukromí lež nebo závist."

7) Sledujete politiku? "Moc ne. Ale uznávám našeho pana prezidenta Václava Klause."

8) Oblíbení herci, herečky? "Miroslav Donutil, Bolek Polívka a další čeští herci. Koukám především na naše filmy, hlavně na komedie."

9) Jakou posloucháte muziku? "Nejsem moc vybíravý. Líbí se mi hip hop, poslechnu si však i rock a něco tvrdšího. Snad jen dechovku nemusím."

10) Zamilované zvíře? "Pes. Jednoho jsem měl, ale bohužel mi umřel. Časem bych si rád pořídil jiného."

11) Oblíbená barva? "To je jasné, kladenské barvy. Tedy modrá a bílá."

12) Představa o ideální dovolené? "Někde v teple, u moře. Letos se někam určitě pojedu podívat. Třeba do Řecka, ještě nevím. Během pobytu nedokážu jenom ležet na pláži a nic nedělat. Mám rád jiné sporty, zahraju si fotbálek nebo tenis. Dovolená musí být aktivní."

13) Vysněný automobil? "Jezdím citroenem mojí maminky. Zatím jsem o autech neuvažoval. V Kanadě si možná pořídím nějaký starší vůz, abych mohl pohodlně cestovat na zápasy a tréninky."

14) Co vám chutná? "Doma především svíčková nebo knedlo vepřo zelo od maminky. Rád jím kuřecí maso. A k pití? Napiště kolu nebo vodu."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Josef Machala a Allan Walsh."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Když jsme v Čechách, každý den si kupuji Sport a Blesk. Na internetu jsem často, během pobytu v Kanadě vlastně pořád. Sleduju všechny novinky z domova, je to můj jediný kontakt s rodinou."

17) Jaké typy žen se vám líbí, máte přítelkyni? "Přítelkyni mám, jmenuje se Tereza. U holek nekoukám jen na fyzickou krásu. Dívka musí být hezká uvnitř, důležité je, co nosí uvnitř. Jaké má srdce."

18) Jste pověrčivý? "Trošku ano. Mám své rituály před zápasem. Pokud se mi utkání nepovede, snažím se příště něco změnit. V opačném případě své zvyky opakuju."

19) Záliby? "Jiné sporty - hlavně fotbal, tenis. Také si s klukama občas zajedeme do pražského kina na nějaký pěkný film."

20) Hokejové cíle? "Asi jako každý kluk bych se chtěl jednou prosadit do NHL, jenže to je ještě hodně daleko. Příští sezonu zůstanu ve Swift Currentu a pak se uvidí, co bude dál."

Vizitka Davida Stielera:

Klub: Swift Current Broncos (WHL)
Narozen: 20. července 1988
Číslo dresu: 29
Výška/váha: 180 cm, 83 kg
Hůl: L
Premiéra v nejvyšší soutěži: extraligu dospělých dosud nehrál
Dřívější kluby: Kladno, Swift Current (WHL).
Reprezentace: v mládežnických reprezentacích startoval od kategorie šestnáctiletých, vítěz olympiády nadějí 2005. Člen širšího kádru národního týmu dvacetiletých.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz