Debut s nulou i děkovačkou. Fanoušci mě vzali skvěle, září Kacetl

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

26. listopadu 2016, 13:13

Robert Novotný

Jakou lepší premiéru v novém týmu si přát? Gólman Ondřej Kacetl se v týdnu stěhoval z hradecké kabiny do té pardubické, Dynamu vypomůže na měsíčním hostování. Svůj úkol začal plnit bezchybně, hned na první pokus vychytal čisté konto a výhru 3:0 nad Vítkovicemi! „Nula je skvělá, ale já si strašně cením hlavně toho vítězství. Spadlo to ze mě, lépe ten zápas snad ani skončit nemohl,“ pochvaloval si šestadvacetiletý brankář.

Ve spojení s výměnou mezi Pardubicemi a Hradcem Králové se mluvilo o jakési pikantnosti. Ale nabízí se otázka: Proč ne? Oba celky z ní mohou pouze těžit. Pardubice potřebovaly po Maxwellových vylomeninách nového brankáře, Kacetlovi se v Hradci Králové moc nedařilo a nedostával mnoho prostoru, proto se jeho hostování přímo nabízelo. Co se týče útočníka Michala Bárty, který putoval druhým směrem, ten se v Dynamu trápil. I jemu může změna prostředí a nový impuls jenom prospět.

V pardubické kabině se o velké pohodě mluvit nedalo. Všechny ty „čachry“ kolem vlastnictví klubu na hráče mají určitě jistý dopad. Jenže ti se tím nenechali vůbec zaskočit a v domácím utkání sebejistým a zodpovědným výkonem porazili Vítkovice 3:0. A najednou se objevily úsměvy jak mezi pardubickými hráči, tak i na tváři nově příchozího Ondřeje Kacetla, kterému start vyšel náramně.

„Z hokejového hlediska je úplně jedno, odkud přijdete. Já chci co nejvíce pomoci Pardubicím, jsem tedy s hráči i fanoušky na jedné vlně.“

„Letos jsem toho moc neodchytal, takže si velice cením každého vítězství. Na konci to ve mně už bouchlo, spadlo to ze mě. Vyhráli jsme, máme tři body, a to je úplná paráda,“ říkal Kacetl s úsměvem na tváři.

Přišel z Hradce Králové, ale že by se na něj někdo koukal skrz prsty? Kdepak, to do sportu nepatří. Potvrdili to jak hráči, tak fanoušci, kteří skandovali Kacetlovu přezdívku a po zápase si s novým brankářem Dynama užili děkovačku.

„V Pardubicích se cítím výborně. V kabině je plno mladých kluků a i ti starší jsou skvělí. Vůči spoluhráčům nemám jedinou výtku. Z hokejového hlediska je úplně jedno, odkud přijdete. Takový je sport. Já chci co nejvíce pomoci Pardubicím, jsem tedy s hráči i fanoušky na jedné vlně. Byl jsem velmi zvědavý, jak to fanoušci v Pardubicích vezmou, a musím říct, že to vzali naprosto skvěle. Krásně fandili, vyvolávali mé jméno a já jsem rád, že jsem si s nimi mohl po vyhraném zápase trochu zablbnout,“ dodal spokojený Kacetl.

„Jsem rád za Ondřeje Kacetla, který ukázal své kvality, i za celý tým. Hráči ukázali, že umí hrát hokej.“

Utkání probíhalo v pořádně ostrém tempu. Martin Kaut letěl po jednom ze zákroků hlavou proti mantinelu, mnohokrát byly k vidění ostré potyčky a sudí rozdali zejména ve druhé třetině dost trestů. Vítkovice svůj boj i dle vyjádření trenéra Jakuba Petra prohrály právě ve druhém dějství, kdy se nechaly hodně vylučovat a Dynamo v jedné z přesilovek odskočilo na rozdíl dvou branek.

„Ve druhé třetině jsme mohli být produktivnější a zápas se mohl zlomit ještě dříve. Ale byli jsme trpěliví, a to byl ve finále klíč k úspěchu. Jsem rád za Ondřeje Kacetla, který ukázal své kvality. Jsem také rád za celý tým, hráči ukázali, že umí hrát hokej,“ zhodnotil generální manažer a trenér A-týmu Dynama Pavel Rohlík. „Doufejme, že dokážeme navázat na vítěznou sérii, kterou jsme načali před zbytečnou prohrou v Mladé Boleslavi a našem výpadku v Karlových Varech. Děkuji také fanouškům, kteří byli naším šestým hráčem v poli,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz