Debutant Knot nasává atmosféru velkého turnaje. A mluví o Liberci

Ronald Knot | Foto: Jan Beneš, Český hokej

9. května 2023, 20:36

Pavel Mandát

Součástí českého národního týmu pro nadcházející světový šampionát je i šikovný obránce Ronald Knot. Osmadvacetiletý defenzivní štít zažije svoje první MS.

„Těšil jsem se od první chvíle, kdy jsem věděl, že jsem se do nominace dostal. Popravdě se pořád ještě rozkoukávám, protože dneska to bylo docela narychlo, ale už na mě začíná dýchat atmosféra,“ pochvaluje si Knot.

„Přijeli jsme do arény, vidíme, že už se všechno chystá na slavnostní zahájení, týmy se začínají sjíždět. Těšíme se až to vypukne,“ pokračuje.

První trénink absolvoval národní tým v dějišti šampionátu hned v úterý po příletu do Rigy. „Nebylo to nic náročného, cestování bylo přece jen dost, takže program byl nahuštěnější. Šlo tedy spíš o to, abychom se zpotili. Potrénovali jsme věci, které potřebujeme a další dny v tom budeme pokračovat,“ líčí poctivý zadák.

„Potrénovali jsme věci, které potřebujeme."

V úterý zároveň vešlo ve známost, že se Knot pro příští sezonu vrací do Liberce. Pod Ještědem podepsal tříletý kontrakt. „Abych řekl pravdu, nevěděl jsem, že už to vyšlo. Po tréninku jsme hned jeli autobusem do kabiny, takže žádné reakce se ke mně zatím nedostaly,“ popisuje.

A jak se Knotův přesun do Liberce narýsoval? „Poměrně dlouho jsem vybíral, jaká varianta pro mě bude nejlepší. V posledních dnech se to posunulo a dohodli jsme se v Liberci. Teď už jsem Tygr.“

„V Liberci jsem prožil v podstatě dva nejlepší roky své kariéry."

„Jsem rád, že tahle varianta byla na stole, liberecké prostředí znám. V klubu jsem prožil v podstatě dva nejlepší roky své kariéry, hráčsky jsem se tam hodně rozvinul. Mám radost, že to takhle dopadlo. Chci, abychom v tabulce hráli co nejvýš,“ přeje si.

Rodák z Prahy si kromě jiného pochvaluje také jistotu stability směrem do budoucna. „Minulý rok byl náročnější. Řešilo se ukončení smlouvy v Rusku a přesun do Ameriky. V podstatě každé ráno jsem se budil s tím, že nevím, kde budu nebo nebudu. Teď mám jistotu nejen minimálně na příští rok, ale spíš delší dobu.“

„Výstupní klauzuli do zahraničí v tuto chvíli neřeším."

Knotova smlouva s Libercem obsahuje výstupní klauzuli do zahraničí, kterou šikovný zadák teoreticky může aktivovat po sezoně 2023/2024.

„Zahraničí je varianta, proto jsem se s Libercem na téhle podmínce domluvil. V tuto chvíli to ale nijak neřeším, je před námi mistrovství světa a pak celý následující ročník, takže to není na pořadu dne,“ dodává Ronald Knot závěrem.

Ronald Knot

Ronald Knot | Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz