Den D je tady! Kdo z německého týmu představuje pro Češky největší hrozbu?

Foto: Český hokej

(UTICA, od naší zpravodajky) České hokejistky útočí na třetí vítězné čtvrtfinále v řadě. Na předchozích dvou šampionátech úspěšně přešly přes Finsko, nyní chtějí potvrdit roli favoritek proti sousednímu Německu. To do semifinále doposud postoupilo pouze jednou, letos ale v základní skupině B nepoznalo chuť porážky.

TOP 3 hvězdy Německa

Laura Klugeová
Sedmadvacetiletá útočnice má zkušenosti z univerzitní NCAA i švédské SDHL. Poslední tři roky pak obléká dres německého Memmingenu, kde sbírá více než bod na zápas. Produktivní je Klugeová také na mezinárodní scéně: na aktuálním šampionátu si během čtyř zápasů v základní skupině připsala dvě branky a stejný počet nahrávek a se čtyřmi body je nejproduktivnější hráčkou německého týmu.

Katarina Jobst-Smithová
Rodačka z kanadského Vancouveru nastupující v americké NCAA hraje na svém čtvrtém mistrovství světa. Na tom letošním sice na svůj první bod stále čeká, ale pro německý tým je i přesto nesmírně platná. Němky s obránkyní Jobst-Smithovou na ledě totiž vstřelily hned pět ze třinácti branek.

Sandra Abstreiterová
Abstreiterová je jedinou hráčkou na německé soupisce hrající zámořskou PWHL. V Ottawě sice plní roli brankářské dvojky a jejích 3,08 inkasovaných branek na zápas není bůh ví jak skvělé číslo, ale v Utice se na ni Němky mohou spolehnout.  Za tři utkání inkasovala jen dvakrát a lepší brankářské statistiky má jen Kanaďanka Desbiens Ann-Reneeovoá.

Poslední vzájemné zápasy

S Němkami se české hokejistky setkávají díky Euro Hockey Tour poměrně často a v posledních letech mají na vzájemné zápasy jen dobré vzpomínky. Od listopadu 2018 se Němky proti českému týmu dokázaly prosadit vždy maximálně jednou a vítězně ze vzájemného střetnutí vzešly naposledy před více než šesti lety.

Německo – Česko 1:7 (W EHT Česko), 8. 2. 2024
Česko – Německo 6:1 (W EHT Švédsko), 16. 12. 2023
Německo – Česko 0:8 (Turnaj čtyř v Německu), 11. 11. 2023
Česko – Německo 5:1 (W EHT Německo), 8. 2. 2023
Německo – Česko 0:4 (W EHT Švédsko), 15. 12. 2022

Carla MacLeodová před zápasem:

Němky okradly o body několik týmů a obzvlášť se Švédskem hrály skvěle. Není to dlouho, co jsme byly ve stejné skupině, takže je známe. Hrály skvěle a ukázaly, proč tu jsou. Bude to těžký zápas, ale těšíme se.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz