Disciplinární komise trestala: Útočník Pitule si nezahraje tři zápasy, Hruška a Kasík zaplatí pokutu

Bez útočníka Tomáše Pituleho (na snímku) se budou muset obejít v nejbližších zápasech hokejisté Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletého bruslaře potrestala dodatečně disciplinární komise Tipsport extraligy za zákrok na chomutovského Lukáše Pulpána z nedělního úvodního utkání baráže o tuzemskou nejvyšší soutěž. Pitule dostal od předsedy disciplinární komise zákaz činnosti na tři utkání, přímo v nedělním duelu navíc inkasoval i trest ve hře.

K inkriminovanému okamžiku došlo v úvodu druhé třetiny. Mladoboleslavský útočník Tomáš Pitule u hrazení tvrdě sestřelil obránce Chomutova Lukáše Pulpána, který zůstal bezvládně ležet na ledové ploše. Tu následně opustil na nosítkách, úvodní barážové utkání o extraligu pro něj předčasně skončilo. Pitule dostal od rozhodčích trest ve hře, rovněž on se proto musel z ledu poroučet.

V úterý se dočkal hráč, jenž v sezoně sbíral starty rovněž v extraligové Plzni, dalšího trestu. Ten mu vyměřila disciplinární komise Tipsport extraligy, která Pituleho potrestala zákazem činnosti ve třech soutěžních zápasech. Komise klasifikovala zákrok důrazného bruslaře jako vražení na hrazení, za který se uděluje trest od tří do sedmi soutěžních zápasů.

Pitule nakonec inkasoval trest v nižší hranici sazby. "Vzhledem ke kvalifikaci zákroku, ke skutečnosti, že protihráč v jeho důsledku utkání nedohrál a s přihlédnutím k tomu, že hráč Tomáš Pitule, nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, udělil mu trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání," stojí v oficiálním prohlášení.

Disciplinární komise se zabývala i dalšími podněty z duelu mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví. Pokutou ve výši deseti procent měsíční odměny byl za nafilmovaný pád potrestán zkušený útočník Pirátů David Hruška, stejného prohřešku se pak dopustil i bek Bruslařského klubu Jaroslav Kasík. Rovněž on musí zaplatit pokutu ve výši deseti procent.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz