Domácí kletba trvá, Litvínov je krok od semifinále! Motor vzdoruje šampionovi

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Motor splnil velice těžkou misi a na půdě extraligového šampiona si vynutil návrat série do jižních Čech. Venku potřetí ve čtvrtfinále slaví také Litvínov, Brno tedy bude v úterý pod Krušnými horami odvracet vyřazení.

Další loupežná výprava a mečboly pro chemiky

Třetí bitva na moravském poli, druhé prodloužení... A třetí úspěšný výjezd litvínovské party! Unikátní série pokračuje v neměném rytmu, domácím týmům zkrátka jako by nebylo souzeno zvítězit.

Pátý mač opět lámaly nejdrobnější detaily: Kometa dlouho vedla a působila o něco nebezpečnějším dojmem. Ve 49. minutě se ale během přesilovky trefil Liam Kirk a černožlutou otočku dotáhl v prodloužení Nicolas Hlava.

Chemikům tak vystřelil dva pokusy k tomu, aby poprvé od titulového roku pronikli do semifinále play off. A Brno se po pár dnech klidu zase ocitlo zahnané v koutě...

Jaroslav Modrý (trenér Brna): „Nepovedlo se nám to, co jsme potřebovali. Teď musíme zmobilizovat síly, vrátit se do Litvínova se vzít si sérii zpátky, abychom postupně mohli opět využít výhody domácího prostředí. Nyní to však začíná šestým zápasem, na nějž se musíme dobře připravit.“

Karel Mlejnek (trenér Litvínova): „Domácí měli výborný nástup do utkání. Do první komerční pauzy jsme odolávali pouze díky výkonu Mateje Tomka. Byli jsme rádi, že jsme odcházeli do kabin pouze za stavu 1:0. Od druhé třetiny jsme výrazně zlepšili herní disciplínu. Zápas byl od té doby pořád padesát na padesát. To, že jsme si to vzali my, je prostě tak. Série je stále padesát na padesát.“

HC KOMETA BRNO – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 po prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Moses (Zbořil) – 49. Kirk (O. Kaše, Jaks), 70. Hlava.
Rozhodčí: Hribik, Květoň – Hynek, Šimánek.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 31:39.
Diváci: 7 700 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Dominik Furch – Matej Tomek.
Stav série: 2:3.
HC Kometa Brno: Furch – Gazda, Kučeřík, Holland, Ščotka, Moro, Kaňák, Osburn – Kos, Marcinko, Pospíšil – Flek, Cingel, Zaťovič – Moses, Zbořil, Vincour – Kohout, Kollár, Okál. Trenéři: Modrý, Otoupalík a Horáček.
HC VERVA Litvínov: M. Tomek – Jaks, Zile, Demel, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Koblasa, Sukeľ, Kirk – Abdul, Jurčík, Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenéři: Mlejnek, Reichel a Kočí.

Outsider podruhé odvrátil konec sezony

Když v rozmezí 41. a 44. minuty promrhala dvougólové vedení, tak to s budějovickým plánem poslat čtvrtfinále zpět do Budvar arény vypadalo všelijak. Družina trenéra Ladislava Čiháka se však nenechala zlomit...

Necelých osm minut před koncem ubránila 49 vteřin trvající oslabení ve třech, aby pak překvapeného mistra po brejkové situaci uštkl hostující kapitán Milan Gulaš. Tahle série frčí dál!

Stejně jako v pátek se o to výraznou měrou přičinil gólman Dominik Hrachovina (37 zákroků). Náskok 3:0 na zápasy v play off ještě nikdo nikdy neztratil, ale... Motor tenhle sen může snít dál.

Zdeněk Moták (trenér Třince): „V první třetině jsme měli problémy s prací u nás v pásmu a okruhem se nám to vrátilo na konci zápasu, kdy jsme nechali Milana Gulaše úplně volného v pásmu. Zápas poznamenala druhá třetina, kdy jsme byli dvakrát vyloučeni na čtyři minuty. To se nám nesmí stávat. Třetí třetina už byla kvalitní, bohužel jsme neproměnili padesáti vteřinovou přesilovku pět na tři a byli jsme potrestáni. Takový je sport.“

Ladislav Čihák (trenér Českých Budějovic): “Kdybych měl shrnout celý zápas, tak Třinec byl doma velice silný a tlačil nás. Dali jsme dva góly a zápas se pro nás vyvíjel dobře, že na nás domácí ve třetí třetině nastoupí, to jsme věděli. Bohužel jsme rychle inkasovali gól, Třinec dál tlačil, přišlo vyloučení a to jsme nezvládli. Vzali jsme si time a chtěli kluky uklidnit a pak se soustředit na hru s kotoučem. Tlak Třince byl enormní, Hrášek nás udržel v sérii a Guli rozhodl. Jsem rád, že se můžeme vrátit do Budějovic a teď budu rád, když se podíváme ještě jednou sem.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Čacho (Marinčin, Nestrašil), 44. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek) – 13. Kondelík (Doudera, M. Beránek), 34. Pýcha (Pech, Kondelík), 56. Gulaš (Ordoš).
Rozhodčí: Hradil, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Špůr.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 39:21.
Diváci: 5 400 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Viliam Čacho – Milan Doudera.
Stav série: 3:2.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička, Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, Doudera, Štich, Pýcha, Vráblík, Gulaši – Gulaš, Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech, Kubík – Toman, Vopelka, Koláček – Chlubna. Trenéři: Čihák a Hanzlík.

Další program čtvrtfinále play off

Úterý 26. března – 6. zápasy:
17:30 Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno

Čtvrtek 28. března – případné 7. zápasy:
17:00 HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice
18:00 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov

Semifinále play off

1. série: 31. března, 1. 4., 5., případně 8., 10. a 12. dubna
2. série: 2., 3., 6., 7., případně 9., 11. a 13. dubna

Finále play off

16., 17., 20., 21., případně 24., 26. a 28. dubna

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz