Duklu v předkole čeká Poruba, boj o šestku trvá! Motor má už 150 bodů

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Předposlední kolo Chance ligy odkrylo další tajenku – v předkole play off si to rozdají Jihlava s Porubou! Ale na koho narazí Třebíč? A kdo získá poslední přímou vstupenku do čtvrtfinále? O tom rozhodne až sobotní závěrečné kolo.

Havířov rozhodl derby v přesilových hrách

Havířov potvrdil skvělou formu i ve slezském derby na ledě Poruby. Duel zvratů rozsekl v závěru, když nejdřív využil přesilovku pět na tři a následně i tu klasickou. Pátou výhru v řadě trefil Ludvík Rutar. AZet skončí po základní části pátý a začne čtvrtfinále venku, ale na jméno soupeře si ještě musí počkat. Zato RT TORAX má jasno, v předkole play off ho čeká Jihlava.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Husák (Sikora, Rudl), 35. Brodek (Dundáček, M. Hlinka), 49. Sikora (Gřeš, Toman) – 12. O. Procházka (E. Němec, Kotala), 16. Cihlář (Baláž), 53. Doktor (Malina, T. Černý), 54. L. Rutar (F. Seman, Maruna).
Rozhodčí: Skopal, Dědek – Konvička, Hranoš.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 31:28.
Diváci: 628.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Rudl, Husák, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora, Hudeček, Gřeš – J. Káňa, T. Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk, Nejezchleb – Toman, M. Hlinka, Brodek.
AZ RESIDOMO Havířov: Stezka – Malina, T. Černý, Rašner, Mrowiec, Matai, L. Rutar, Nepokoj – Kotala, E. Němec, O. Procházka – L. Bednář, F. Seman, Baláž – Doktor, Maruna, Vrána – Danielčák, Cihlář, Pawliczek.

Vsetín padl s Motorem i pošesté v sezoně

Vsetín v závěru základní části není v pohodě, potřetí za sebou vyšel bodově naprázdno a před svými fanoušky schytal podruhé pět gólů. Po AZetu na Lapači řádil Motor, který vyhrál patnácté z posledních šestnácti utkání a na kontě má už 150 bodů. Na Valachy umí, v této sezoně jim nedaroval ani bod při skóre 26:9. Vsetínští zůstávají třetí, ale Piráti na ně ztrácejí jen bod.

VHK ROBE VSETÍN – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Procházka (Smetana), 54. Karafiát (Jeřábek, Kucharczyk) – 10. R. Přikryl (Pýcha), 21. Christov, 30. Michnáč (M. Novák, Lytvynov), 47. Gilbert (Lytvynov, Karabáček), 54. Raška (Suchánek, Gilbert).
Rozhodčí: Doležal, Kašík – Měkýš, Kučera.
Vyloučení: 4:5, navíc Gilbert (České Budějovice) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 36:34.
Diváci: 2 660.
VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Teper, Holomek – Jonák, R. Vlach, Gorčík – Březina, Pechanec, Vítek – Procházka, Kucharczyk, Karafiát – Hořanský, L. Volf.
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Plášil, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška, R. Přikryl, Z. Doležal.

Piráti ukázali v závěru fantastický obrat

Litoměřice po třech venkovních nezdarech mířily za důležitou výhrou v boji o šestku, jenže vůbec nezvládly závěr. Piráti ztráceli ve třetí třetině dva góly, ale skvělým obratem z 0:2 na 4:2 se přiblížili třetímu Vsetínu na bod. Stadion po výhře Přerova na Slavii žije, k přímému postupu do čtvrtfinále mu stačí v sobotu doma v základní hrací době prohloubit krizi Pražanů.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION LITOMĚŘICE 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 44. Pitule (Hlava), 49. Tomica (Llewellyn, J. Svoboda), 55. Lang (Žovinec, Suchý), 60. Hlava (Pitule, Rýgl) – 4. M. Kadlec (Korkiakoski, Jebavý), 18. D. Voženílek (M. Beran, Jícha).
Rozhodčí: Kostourek, Sýkora – Kotlík, Tvrdík.
Vyloučení: 8:8, navíc Sklenář (Litoměřice) 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 30:37.
Diváci: 1 672.
Piráti Chomutov: Pavlát – Tejnor, Schaus, Žovinec, R. Havel, Lang, Štochl, Rýgl – Rudovský, Suchý, Llewellyn – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, Chlouba, Kverka – Chrpa, Šagát, J. Svoboda.
HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Kukla – Štohanzl, Korkiakoski, M. Kadlec – M. Beran, Jícha, D. Voženílek – Kropáček, D. Sklenář, Kangas – M. Havelka, Morong, Jindra.

Slavia v boji o šestku padla posedmé v řadě

Pražané se nevídaně trápí. Dvanáctku z jihu Čech neodčinili, nestačili na Přerov a zapsali sedmou porážku v řadě. Čekání na tříbodovou výhru dokonce natáhli už na devět duelů a zuby nehty drží šestku. K přímému postupu do čtvrtfinále potřebují v sobotu získat v Litoměřicích aspoň bod. Kaňkou byl vyhrocený závěr, v čase 60:00 rozdali rozhodčí hned 89 trestných minut.

HC SLAVIA PRAHA – HC ZUBR PŘEROV 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 39. Vlček (Šteiner, Kubík), 53. Kuťák (Bílek, Vrdlovec) – 29. Kubeš (Pšurný, F. Dvořák), 31. F. Dvořák (Pšurný, Berger), 40. Číp (Moučka, Zbořil), 60. Pšurný (Goiš, Číp).
Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Coubal, Kokrment.
Vyloučení: 4:5, navíc Ondráček, Ryzák 10 minut, Hejda 5 minut a do konce utkání – Číp trest ve hře a Berger 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:3.
Střely na branku: 35:24.
Diváci: 512.
HC Slavia Praha: Michajlov – Hejda, J. Novák, Barák, Veber, T. Duda, Ryzák – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Vlček, Kubík, Šteiner – Kubica, Kohút, Jar. Brož.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Šnajnar, Forman – Berger, Pšurný, F. Dvořák – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Matěj Svoboda, Süss, Ryšavý.

Třebíč natáhla šňůru, ale Duklu nepřeskočí

Třebíč sice natáhla šňůru a zvítězila už pojedenácté v řadě, jenže zároveň přišla o šanci zaútočit na devátou Duklu, která vede o tři body a navrch má lepší vzájemná utkání. Proti Frýdku-Místku domácí ztratili dvougólové vedení a drama rozsekli až v sedmé sérii nájezdů. Vítězný gól dal Šimon Szathmáry. Rysi bodovali pošesté v řadě, ale na třebíčském ledě padli už poosmé.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC FRÝDEK-MÍSTEK 4:3 po nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Nedbal (Laš, Bittner), 26. Szathmáry (Bittner, Laš), 30. Nedvídek (Šťovíček, Kowalczyk), rozhodující nájezd Szathmáry – 7. Hladonik (Bartko), 45. Kafka (Tomi, Klimša), 53. Matiaško (Hladonik, R. Szturc).
Rozhodčí: Pavlovič, Pilný – Zídek, Pechánek.
Vyloučení: 5:1.
Bez využití.
Střely na branku: 39:45.
Diváci: 1 015.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Mlčák, V. Čejka, Kowalczyk – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Michálek, Václavek, Ferda – Podlaha, Tadeáš Král, P. Kratochvíl.
HC Frýdek-Místek: Suchánek – Haman, Jenáček, J. Michálek, Bartko, Hrachovský, J. Adámek, Rufer – Tomi, Klimša, Kafka – Matiaško, Hladonik, R. Szturc – Matěj, Kaukič, Eret – Motloch, Stuchlík, Geidl.

Výhru Jestřábů trefil v čase 59:22 Račuk

Prostějov vedl v Benátkách nad Jizerou na začátku třetí třetiny už 3:0, přesto o náskok přišel, ale v bláznivém závěru mu nakonec vystřelil tři body Marek Račuk. V tu chvíli chybělo jen 38 sekund do třetí sirény. Jestřábi, kteří k Jizeře dorazili jen se čtrnácti hráči do pole, zase ukázali, že na domácí umějí. V této sezoně s nimi bodovali i pošesté, sebrali jim 16 z 18 bodů.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 3:4 (0:1, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 44. A. Dlouhý (D. Špaček, Průžek), 55. Kunst (A. Dlouhý), 57. Chrtek (Buchtela, Průžek) – 3. T. Jandus (M. Novák, Machač), 25. Žálčík (Divíšek, Nouza), 42. Divíšek (Husa, Nouza), 60. Račuk (Hrníčko, Žálčík).
Rozhodčí: Kopeček, Wagner – Bosák, Maštalíř.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 23:22.
Diváci: 205.
HC Benátky nad Jizerou: Hrstka – Kunst, Böhm, Buchtela, Šedivý, Charvát, Žůrek – Průžek, Měchura, D. Špaček – Gajda, Chrtek, A. Dlouhý – Žemba, Šafařovský, Wiencek – Šeliga.
LHK Jestřábi Prostějov: Haas – Muška, Husa, P. Krejčí, Fojt – M. Novák, Nouza, T. Jandus – Žálčík, Račuk, Hrníčko – V. Meidl, Divíšek, Knap – Machač.

Sokolov si zastřílel, Kadaň zničil osmi góly

Sokolov po výhře nad Ústím nad Labem zvládl i souboj nejhorších s Kadaní, s fanoušky se s letošní sezonou rozloučil osmigólovým představením. Třemi body se blýskli Matěj Zadražil s Tomášem Rohanem, Jan Bednář chytil všech 17 střel a zapsal svou druhou nulu v Chance lize. Trhači padli posedmé v řadě při děsivém skóre 10:51 a Baník se jim přiblížil na dva body.

HC BANÍK SOKOLOV – SK TRHAČI KADAŇ 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Šik (M. Zadražil, Grim), 16. M. Zadražil (Grim), 22. Vodička (Křemen, Urban), 23. Křehlík (Kadeřávek, T. Rohan), 26. Tureček (T. Rohan), 49. T. Rohan (Křemen), 54. Čejka (Hrubec), 59. Přindiš (M. Zadražil).
Rozhodčí: Souček, Barek – Belko, Horažďovský.
Vyloučení: 5:6, navíc Foltýn (Kadaň) 10 minut.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 47:17.
Diváci: 623.
HC Baník Sokolov: Bednář – Přindiš, Vodička, Tureček, Kadeřávek, Záruba, P. Michálek – Šik, M. Zadražil, Grim – Urban, T. Rohan, Křemen – Čejka, Berčík, Hrubec – Petrov, Jiskra, Křehlík.
SK Trhači Kadaň: Galuška (26. O. Štěpánek) – D. Zeman, Eliáš, Delmarche, Foltýn, Procházka – Koblížek, Kůs, Wágner – Z. Zabloudil, Rindoš, Homer – Dubský, Žolobov, Wojnar.

Dukla řádila v Ústí, v předkole má Porubu

Ústí nad Labem doma v předchozích čtyřech utkáních slavilo, ale Jihlava jim šanci na další výhru rázně utnula už v první části. V rozmezí 7. až 18. minuty nasázela pět gólů a vyhnala Jakuba Soukupa z branky. Dukla si duel pak už jen hlídala a i díky čtyřem bodům Tomáše Čachotského odrazila atak Třebíče. Do předkola play off jde z devátého místa, čeká ji Poruba.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – HC DUKLA JIHLAVA 3:7 (0:5, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. P. Svoboda (Vl. Brož, Filip), 33. Kovařík (O. Bláha, Hasman), 55. P. Svoboda z trest. střílení – 7. Lichanec (Chlubna, Jiránek), 11. Čachotský (Skořepa, A. Dvořák), 14. Čachotský (Skořepa, Zeman), 18. J. Holý (Čachotský), 18. Jiránek (Piskač), 30. J. Holý (Čachotský), 49. Jiránek (Chlubna, A. Dvořák).
Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Votrubec, Ševic.
Vyloučení: 3:4, navíc Čachotský (Jihlava) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 19:25.
Diváci: 721.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (21. Hamalčík) – Müller, Hes, Mareš, Vl. Brož, Steinocher, Zukal – Severa, Kovařík, Krliš – Tůma, P. Svoboda, Filip – Hasman, Kordule, O. Bláha.
HC Dukla Jihlava: Chaloupek – J. Holý, Piskač, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský, A. Dvořák – Čachotský, Skořepa, A. Zeman – Jiránek, Fronk, T. Harkabus – Lichanec, Protasenja, V. Brož – D. Čermák, Vyvial.

Tabulka skupiny O pořadí v play off

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 57 48 1 4 4 261:123 150
2. HC ZUBR Přerov 57 29 7 6 15 155:130 107
3. VHK ROBE Vsetín 57 27 5 5 20 177:153 96
4. Piráti Chomutov 57 29 2 4 22 168:150 95
5. AZ RESIDOMO Havířov 57 29 1 2 25 151:150 91
6. HC Slavia Praha 57 24 6 1 26 167:176 85
7. HC Stadion Litoměřice 57 22 5 6 24 193:187 82
8. HC RT TORAX Poruba 2011 57 24 3 0 30 170:176 78

Tabulka skupiny O účast v předkole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 57 30 3 8 16 177:133 104
2. SK Horácká Slavia Třebíč 57 28 6 5 18 174:146 101
3. HC Frýdek-Místek 57 23 8 7 19

207:163

92
4. LHK Jestřábi Prostějov 57 24 3 7 23 187:181 85
5. HC Benátky nad Jizerou 57 13 13 3 28 148:183 68
6. HC Slovan Ústí nad Labem 57 14 2 6 35 153:230 52
7. SK Trhači Kadaň 57 11 3 3 40 122:255 42
8. HC Baník Sokolov 57 9 4 5 39 154:228 40

Další program Chance ligy

Sobota 7. března – 28. kolo:
16:00 HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín
17:00 AZ RESIDOMO Havířov – Piráti Chomutov
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba 2011
17:00 SK Trhači Kadaň – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 HC Frýdek-Místek – HC Benátky nad Jizerou
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz