Dynamo se o pohár porve s Košicemi, Hradec jde na Znojmo

Foto: twitter.com/hcpce

15. srpna 2019, 21:44

Jan Šimek

Memoriál Zbyňka Kusého míří do svého finiše. Poslední zápas skupiny obstaral souboj mezi Znojmem a Košicemi, který lépe zvládli Orli. O celkové vítězství si to rozdají pardubičtí hokejisté právě se soupeřem z Košic.

Znojemští začali výborně a branky Sedláka s Novákem posadili Jihomoravany do dvougólového sedla. Košice ovšem stačily ještě do konce první třetiny srovnat a zkraje druhé části Bezúch průběžný výsledek otočil na stranu slovenského klubu – 3:4.

Znojmo ovšem nic nezabalilo. V závěru druhé dvacetiminutovky dokázal vyrovnat Beránek a hned na startu třetí třetiny sova vrátil českému klubu, který působí v EBEL, těsný náskok. Ten si Orli pohlídali, a tak urvali první vítězství na Memoriálu Zbyňka Kusého.

Bartošák začal výhrou, Kometa zdolala Moru. Zlín padl »

Košice byly úspěšnější v nájezdech, v nichž urvaly bonusový bod a vyhrály svou skupinu. Pardubický turnaj oproti minulosti vyvrcholí v podobě přímého souboje o celkové umístění. O zlato se porve domácí Dynamo právě s Košicemi.

Duel o třetí místo bude ve znamení ruského souboje mezi Vladivostokem a Chabarovskem. Utkání o pátou příčku proti sobě svede Hradec Králové a Znojmo, hrát se bude na ledě Mountfieldu. Zápasy o umístění jsou na programu hned v pátek.

ORLI ZNOJMO – HC KOŠICE 5:4 (3:3, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Sedlák (McRae, Matuš), 9. Novák (Sedlák), 11. Gago (Bowles), 39. Beránek (Krejčiřík), 43. Sova (Beránek) – 10. Bezúch (Majdan, Vrábel), 15. Majdan (Skokan, Růžička), 16. Faith (Skokan), 21. Bezúch (Klhůfek).
Orli Znojmo: Lassila – Sedlák, Jonáš, Bořuta, Stehlík, Sova, Mikliš, Kruckovyč – McRae, Bowles, Gago – Matuš, Novák, Krejčiřík – Mrázek, Bartoš, Beránek – Oščádal, Češík, Kosnar.
HC Košice: Škorvánek – Koch, Michalčin, Cibák, Růžička, Boldižár, Čížek, – Bezúch, Klhůfek, Majdan – Faith, Skokan, Belluš – Suja, Bortňák, Köver – Jokeľ, Vrábeľ, Milý.

Další program Memoriálu Zbyňka Kusého

Pátek 16. srpna:
15:00 Amur Chabarovsk – Admiral Vladivostok
18:00 Mountfield HK – Orli Znojmo (v Hradci Králové)
19:00 HC Dynamo Pardubice – HC Košice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz