Extraliga poběží i bez fanoušků! Kluby se dohodly na pokračování

Foto: hcskoda.cz

2. října 2020, 13:49

Adam Bagar

Zástupci všech čtrnácti extraligových klubů se v pátek na jednání s ředitelem soutěže Josefem Řezníčkem dohodli, že Tipsport extraliga se na příštích čtrnáct dnů přerušovat nebude.

Extraligové kluby se už minulý týden zabývaly omezením počtu osob v arénách na tisíc a řešily také variantu, že by se soutěž přerušila. Nakonec se tak ale nestalo. Pro pokračování bylo hned třináct ze čtrnácti účastníků TELH.

Nyní se ale situace znovu změnila. Vláda v týdnu vyhlásila nouzový stav a s ním související omezení shromažďování, které se od pondělí 5. října zásadně dotkne i hokeje. Do ochozů arén minimálně čtrnáct dní nesmějí diváci.

Ta otázka tak tady byla znovu: Má se soutěž na dva týdny přerušit, nebo se bude pokračovat? O tom v pátek zástupci všech čtrnácti klubů diskutovali prostřednictvím videokonference a většinově kývli na to, že se bude hrát dále.

„Po zvážení všech pro a proti jsme se dopracovali k názoru, že extraliga bude během následujících čtrnácti dnů pokračovat,“ řekl novinářům po více než dvouhodinovém jednání ředitel elitní tuzemské soutěže Josef Řezníček.

Původní rozlosování se ale jistě změní, řada týmů je totiž mimo hru. V karanténě jsou aktuálně Karlovy Vary, Litvínov, Mladá Boleslav, Pardubice a Třinec, testy na nemoc covid-19 potom podstupují v Hradci Králové a ve Zlíně.

„Dohodli jsme se na alternativní úpravě původně rozepsaných zápasů tak, aby to vyhovovalo všem klubům. Budeme se muset podívat a počítat týmy, které vůbec můžou hrát a vytvořit nějaký spravedlivý rozpis,“ uvedl Řezníček.

„Je potřeba vyzdvihnout pozitivní přístup klubů a jejich partnerů, zejména také partnerů Tipsport extraligy, že tuto vážnou situaci může Tipsport extraliga v následujících 14 dnech překlenout pokračováním soutěže bez diváků. Neodmyslitelnou součástí takového řešení je nadstandardní podpora majitelů klubů, všech hráčů a pochopení ze strany fanoušků.“

Existuje i varianta, že by se 11. kolo o den posunulo z neděle 18. října na pondělí, kdy by měl skončit dvoutýdenní zákaz fanoušků na stadionech. Kluby tak věří, že by se od 19. října mohli diváci do hokejových arén zase vrátit.

„Kluby vyjádřily absolutní naději, že budou pokračovat vyjednávání prostřednictvím NSA a jejího šéfa Milana Hnilička s autoritami ve vládě o individuálních kapacitách na stadionech, jako je tomu kupříkladu ve Švýcarsku,“ dodal.

Kluby netrpělivě očekávají nutnou pomoc

Kluby zároveň netrpělivě očekávají nutnou pomoc v této těžké situaci. Od Národní sportovní agentury dostaly informaci, že podklady pro náhrady z programu Covid Sport byly už odeslány na Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„Časový horizont, kdy se tak stane, neznáme. Už je ale vše předáno, takže by to mělo být v procesu,“ řekl Řezníček k dotačnímu programu, který má klubům kompenzovat ekonomické ztráty způsobené diváckými omezeními.

Nejbližší program Tipsport extraligy

Pátek 2. října – 6. kolo:
17:30 Madeta Motor České Budějovice – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:30 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)

Utkání HC VERVA Litvínov – HC Olomouc bylo odloženo.
Utkání HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary bylo odloženo.
Utkání Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice bylo odloženo.
Utkání HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň bylo odloženo.
Utkání BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín bylo odloženo.

Neděle 4. října – 7. kolo:
16:00 Bílí Tygři Liberec – Madeta Motor České Budějovice
17:20 HC Olomouc – HC Sparta Praha (ČT sport)

Utkání HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary bylo odloženo.
Utkání Mountfield HK – HC VERVA Litvínov bylo odloženo.
Utkání HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec bylo odloženo.
Utkání HC VÍTKOVICE RIDERA – BK Mladá Boleslav bylo odloženo.

Neděle 4. října – předehrávka 9. kola:
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň

Úterý 6. října – dohrávka 7. kola:
17:10 PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno (ČT sport)

Úterý 6. října – dohrávka 3. kola:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha

Úterý 6. října – dohrávka 2. kola: 
18:00 Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz