Filip Suchý v Plzni září, vysloužil si novou dvouletou smlouvu

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

11. prosince 2020, 12:00

Václav Jáchim

Tenhle podpis se hokejové Plzni povedl. Filip Suchý nastupoval za Škodu už v loňské sezoně, kdy jinak válel za Chomutov, po trvalém letním přesunu se zařadil mezi nejproduktivnější hráče týmu. Západočeši nelenili a služby šikovného útočníka si zajistili i na další období.

Jak klub informuje na svých stránkách, Suchý v Plzni podepsal novou dvouletou smlouvu, kontrakt platí až do konce ročníku 2022-23. Suchý se stal jedním z klíčových útočníků, vedle Milana Gulaše a Tomáše Mertla hraje poslední dobou výborně.

„Filip je naším kmenovým hráčem a svým skvělým startem do letošní sezóny potvrzuje kvality, které jsme od něho očekávali. Podpisem smlouvy na další dva roky předpokládáme, že se Filip bude i nadále herně posouvat, neboť s ním počítáme na jednu z klíčových rolí v mužstvu," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

✍️ | Indiáni, s velkou radostí vám můžeme oznámit, že útočník Filip Suchý podepsal s naším klubem novou smlouvu! ? Článek ? https://www.hcplzen.cz/clanek.asp?id=14477

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Pátek 11. prosince 2020

Pro Suchého je Škoda jasnou prioritou. Když klub přišel s nabídkou nového kontraktu, okamžitě souhlasil. „V Plzni jsem doma a v klubu moc spokojený, takže jsem se nemusel nijak rozhodovat a jsem moc rád, že tu zůstanu minimálně další dva roky," pochvaluje si na stránkách Škody.

Účastník MS osmnáctiletých 2015 i šampionátu dvacítek o dva roky později se do prvního plzeňského týmu prosadil už během ročníku 2014-15, ale trvalé místo nezískal. Dvě sezony později strávil v klubu Omaha Lancers z americké USHL, v ročníku 2018-19 sbíral cenné zkušenosti coby útočník Västerviks IK a hrál druhou nejvyšší soutěž ve Švédsku.

Loni uskutečnil návrat domů, v dresu Pirátů sehrál 56 zápasů Chance ligy s vynikající bilancí 15 gólů a 22 nahrávek. Letos formu potvrzuje, v Plzni zatím Suchý nastoupil do 19 duelů, zaznamenal 9 gólů a 8 nahrávek, což ho řadí na osmé místo celkové produktivity Tipsport extraligy.

Podpisem nové smlouvy potvrdil, že v klubu zůstane i nadále. „Pro každého hráče je lepší vědět, kde bude působit v následující sezoně, v mém případě ve dvou. Teď se mohu soustředit na aktuální výkony. Daří se týmu a já jsem také přispěl nějakými body," doplnil závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz