Finové trestali naše chyby, mrzí Beránka. Chce zlepšit všechno

Ondřej Beránek | Foto: Jan Beneš, Český hokej

(MALMÖ, od našich zpravodajů) Ondřeji Beránkovi letos sezona vychází opravdu skvěle. V Karlových Varech zažívá životní ročník, který vyústil v podpis nové smlouvy a znovu dostal pozvánku do reprezentace. Po prohraném zápase s Finskem však mnoho důvodů k úsměvům neměl.

Po povedeném startu se Švédy přišel náraz v podobě výprasku 1:6 od výběru Suomi. „Zápas jsme odehráli špatně. Každý to ví. Musíme to hodit za hlavu a jít do třetího zápasu s pokorou,“ přiznává forvard s číslem 8.

Přitom svěřenci Kariho Jalonena nevstoupili do zápasu vůbec špatně a v prvních minutách si vytvořili několik dobrých šancí.

„Myslím, že prvních deset minut jsme docela tlačili. Těch šancí na gól bylo dost, bohužel jsme ho nedali. Soupeř trestal naše chyby a už se to vezlo,“ hledá důvod vysoké porážky.

I přes nepříznivý průběh utkání však pár fanoušků rozhodně nepřestalo své oblíbence podporovat, čehož si čeští reprezentanti nesmírně váží.

„Myslím, že prvních deset minut jsme docela tlačili.“

„Samozřejmě jsme je slyšeli a moc jim děkujeme, že nás podporovali, i když se ten stav vyvíjel takhle,“ poděkoval příznivcům, kteří vážili dlouhou cestu až do švédského Malmö.

Finům se hlavně dařilo využívat všechny své šance, mnohdy padl gól i díky velkému štěstí: „V hokeji to tak někdy je, že vám to tam napadá. Zrovna dneska se to stalo, my to musíme hodit za hlavu, jít do dalšího zápasu a vyhrát.“

„V hokeji to tak někdy je, že vám to tam napadá.“

Člen čtvrté formace se nicméně na nic nevymlouvá a v utkání se Švýcarskem chce předvést co nejlepší výkon. „Musíme zlepšit asi úplně všechno. Sedneme si s kabinou a podíváme se na všechny chyby, které jsme dnes měli a zlepšíme hru,“ má jasno.

Trenér Kari Jalonen během utkání změnil taktiku, která byla převážně ve třetí části úspěšná. „Bylo to 6:0, museli jsme si k tomu něco říct. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že ji chceme aspoň vyhrát a takhle to dopadlo. Pozitivního na tom ale není nic. Finové už defacto vypli, zápas byl v jejich rukách. My jenom makali, aby to neskončilo hůř,“ přiznal.

Byť výsledek nevypadá vůbec dobře, Ondřej Beránek předvádí v posledních týdnech skvělé výkony. Ovšem za ty si zásluhu nepřiznává, spíše myslí na své kolegy.

„Do třetí třetiny jsme šli s tím, že ji chceme aspoň vyhrát.“

„Z osobního pohledu to moc nevidím. Hokej je kolektivní hra, má na tom zásluhu celý tým. Bez spoluhráčů by to nešlo. Že to tam zrovna padá, za to jsem rád, ale s Karlovými Vary se chceme dostat do play off a postoupit tam co nejdál,“ uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz