Gól, ale porážka, mrzí Rašnera. Zákrok na Káňu trenéři nechtěli komentovat

Jan Káňa. | Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Odchovanec Olomouce se po prvoligových štacích zejména v Prostějově a Havířově v loňské sezoně napevno usadil v kádru Mory a začíná se stávat obranným pilířem Tomajkova výběru. Alex Rašner ve svých 26 letech jednoznačně prokazuje potenciál stát se do dalších let lídrem obrany Olomouce. Proti Kometě dokonce skóroval, ale musel kousat porážku 2:3.

Když obránce Olomouce pendloval po zápasech v Chance lize, možná ani sám tolik nedoufal, že by mohl být tak pevným článkem obrany Hanáků, jakým dnes je.

Rašnera přitom zdobí nejenom precizní bránění, ale také skvělá hra směrem dopředu, kterou okořenil v duelu s Kometou první brankou v sezoně. „Byla tam soupeřova teč, ale i díky ní to zaplulo do branky, za to jsem moc rád. Jenom škoda toho výsledku.“

Na zadákovi Mory bylo po zápase vidět jednoznačné zklamání z těsné prohry s Brnem, na které Olomouc ve třetí periodě vyvinula místy až drtivý tlak. „Třetí třetinu jsme měli spoustu šancí, nastřelili jsme tyčku, akorát jsme nedali gól. Je to škoda, zápas se pak mohl vyvíjet jinak,“ měl jasno Alex Rašner.

Příčiny prohry ale hledal i jinde. Olomoucká přesilovka byla zejména na začátku sezony zakletá, i přes zjevné zlepšení při dvou využitých početních výhodách s Kometou Olomouc nedokázala využít výhodu pěti mužů proti třem. „Jak se říká, když neproměníte přesilovku pět na tři, nemůžete vyhrát.“

Moravské derby se neobešlo také bez tvrdých soubojů a hitů. Jeden takový odnesl bodový lídr útoku Mory Jan Káňa, který musel ze zápasu odstoupit a při odjezdu na střídačku to s ním nevypadalo vůbec dobře.

„Nechci komentovat, jestli to byl nedovolený zákrok. Máme nějaké nové pravidlo o zákroku na nohy, které se má pískat, my se na to ale musíme podívat na videu,“ zachoval diplomatickou notu na tiskové konferenci olomoucký asistent Boris Žabka.

Trenér Komety Martin Pešout odvětil velmi stručně: „Nebudu to komentovat.“

Jedno tak po moravském derby zůstává jisté – jiskřit to bude na ledě pravděpodobně i v dalších vzájemných střetnutích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz