Góly TELH: Šikula Kudrna, Žižkův "věšák" a Vondráčkovo překvapení

Foto: mountfieldhk.cz

12. března 2015, 22:30

Ladislav Vácha

To byla nádhera! Hned začátek čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy krásnými góly rozhodně nešetřil. Podívejte se na pohádkový návrat zlínského obránce Tomáše Žižky, který po příjezdu z trestné lavice vyslal nechytatelnou střelu, pohlednou kombinaci Komety dotaženou do úspěšného konce Petrem Kubošem, překvapivou akci Sparty zakončenou Janem Buchtelem či šikovné ruce a hokejovou chytrost královéhradeckého snipera Jaroslava Kudrny. Nechybí ani přesný zásah Tomáše Vondráčka, jenž zastihl ranou z ostrého úhlu brankáře Štůralu v nedbalkách.

Žižka zavěsil mazáckým dloubáčkem (KOM – ZLN 2:3p)

Kometa vedla v prvním zápasu čtvrtfinále play-off na ledě DRFG Areny 1:0 a na konci první půlky zápasu mohla jít při přesilovce do dvougólového trháku. Jenže co se nestalo! Úřadující mistr ze Zlína se ubránil bez úhony a po krásné brance srovnal se svým moravským rivalem krok. Z trestné lavice naskočil zpět do hry Tomáš Žižka, nabral velkou rychlost a bránícímu Františku Ptáčkovi vypíchl puk od hole. Vzápětí se ocitl v ideální palebné pozici mezi kruhy, kde neváhal a bleskovou ranou zápěstím zavěsil pod horní tyčku.

Kuboš číhal na správném místě (KOM – ZLN 4:2)

Brňané měli i do druhého utkání prestižní série lepší vstup, když ve 32. minutě otevřeli gólový účet po oku lahodící akci. Při hře v početní převaze se ujal kotouče v blízkosti modré čáry Petr Ton, který přihrál do rohu pásma Vojtěchu Němcovi. Šikovný útočník si vybruslil do lepší pozice a po spojnici bodů pro vhazování narýsoval brilantní přihrávku na osamoceného Petra Kuboše, jenž si bleskově srovnal kus černé gumy na čepel své hole a v klidu skóroval do odkrytého koutu brány u první tyčky. 

Vondráček nachytal Štůralu (KOM – ZLN 4:2)

Celek z moravské metropole srazil svého soka do kolen dvěma slepenými brankami v 55. minutě, které od sebe dělilo pouhých 14 sekund. A při druhé z nich muselo srdce každého hokejového labužníka radostí zaplesat! Za zlínskou bránou dojel puk Tomáš Vondráček, jenž využil volného prostoru, který mu sparťanská defenziva dopřála. Z rohu pásma si malým obloukem vybruslil blíže brankáři Štůralovi, z těžkého úhlu zkusil štěstí a dobře udělal! Kotouč podél první tyčky k úžasu všech v aréně zapadl do sítě. 

Buchtele zužitkoval nenápadný pas (SPA – HKR 5:3)

V Tipsport areně se čekalo na úvodní branku do 15. minuty, kdy Sparta udeřila při hře 4 na 4. Elitní útok pražanů to sehrál ukázkově, když s pukem najížděl za branku soupeře Martin Réway. Vypadalo to, že Kacetlovu svatyni bude objíždět, ale místo toho překvapivě nabil podél bližší tyčky Janu Buchtelemu, jenž z mírného úhlu na pravé straně chladnokrevně skóroval k protější tyči. Krásný hokejový moment! 

Neskutečná střelecká šikovnost Kudrny (SPA – HKR 5:3)

Hradec Králové pochopitelně nesložil po úvodním obdrženém gólu zbraně a v hlavním městě se radoval z vyrovnání po dechberoucí trefě Jaroslava Kudrny. Mezi kruhy a modrou čárou nahodil kotouč na bránu po svižné otočce Tomáš Pospíšil a devětatřicetiletý kanonýr Mountfieldu se odhodlal před brankovištěm k drzému kousku. Hrací předmět si sklepl holí na led a zblízka vystřelil přesně nad Novotného beton. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz