Historický rok pro ženský hokej? Snad jsme vykročily správnou nohou, doufá Mlýnková

Foto: iihf.com

(HERNING, od našeho zpravodaje) Dva góly a nakonec bronzová medaile na krku. Natálie Mlýnková předvedla proti Švýcarkám úctyhodný výkon, který jí i její spoluhráčky dovedl k historickému úspěchu. Sama střelkyně své počínání ale neřeší.

Po zápase držela Natálie Mlýnková v rukou trofej za třetí místo na turnaji, jako by to bylo její dítě. „Drží se to fantasticky. Přály jsme si to dlouho a šly si za tím, takže jsme rády, že se to povedlo,“ popsala své prvotní pocity.

K bronzu Mlýnková výrazně přispěla. Hned dvakrát totiž rozvlnila síť za švýcarskou brankářkou. Zdali se jednalo o její nejlepší zápas, ale uvést nechtěla. „Já nerada hodnotím sama sebe. Hlavně, že nám to tam napadalo. To je nejdůležitější, ten týmový výkon,“ řekla skromně.

Švýcarky, i přesto, že prohrávaly, vytvářely na české hokejistky, zejména tedy ve třetí třetině, nepříjemný tlak. Češky ale odolaly a nakonec mohly slavit.

„My jsme na ně šly od začátku na sto procent a prakticky k ničemu je nepustily."

Co byl podle hráčky s devatenáctkou na zádech v utkání největším zlom?

„My jsme na ně šly od začátku na sto procent a prakticky k ničemu je nepustily. Ve druhé třetině jsme daly více gólů, tam se to lámalo. Byly unavenější, frustrovanější a i přes ten závěr s tím nedokázaly nic udělat,“ uvedla.

Rok 2022 představuje pro ženský hokej mimořádné historické milníky. Nejprve postup na olympiádu, následně první semifinále a teď dokonce i premiérová medaile.

„Doufám, že to tak bude pokračovat. Je to motivace do dalších let, dalších mistrovství a všelijakých turnajů. Snad jsme teď vykročily správnou nohou a zvládneme na to navázat i dál," dodala Mlýnková na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz