Hodně jsem o tom slyšel. A teď i viděl! žasne Jalonen nad souhrou Davidů

Foto: Jan Beneš, Český hokej

19. května 2022, 23:16

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Nálada okolo národního týmu se dramaticky mění. Po výbuchu s Rakouskem nastal tvz. Pasta effect.

Češi v klíčovém souboji s Lotyšskem vedli po sedmi minutách už 3:0. A v podstatě bylo rozhodnuto. „Zatím jsme neměli moc dobré starty. Teď jsme viděli, jak je důležité, když do zápasu vstoupíme tak jako dnes," těší trenéra Kariho Jalonena.

Národní tým se nezastavoval a první část nakonec ovládl poměrem 5:0. Tisícovky natěšených lotyšských fanoušků v hledišti zmlkly. 

„Byla to opravdu super třetina. Bylo v ní všechno. Nejen to, co dělali kluci na ledě, ale i to, co se dělo v kabině," chválí Jalonen své svěřence. „Všichni se chtěli podílet, dělat svoji práci. Tvrdě dřeli, forčekovali, bojovali o puky. Každý bojoval. Jsem rád, že jsem mohl vidět, že takhle opravdu můžeme hrát."

Ve druhé a třetí třetině už sice Češi svůj náskok nenavýšili, ale tím si není potřeba lámat hlavu. „Ne, tohle mi starosti nedělá," potvrzuje Jalonen. „Vedli jsme 5:0 a i potom jsme předváděli solidní výkon. Hráli jsme defenzivně a nepouštěli jsme je do žádných šancí."

„Bylo tam všechno. Nejen to, co dělali kluci na ledě."

„Víte, tuhle výhru jsme opravdu potřebovali – zase zažít v kabině vítězný pocit," přiznává Jalonen. „Určitě nám to dodá energii pro sobotní utkání. Musíme takhle pokračovat."

Vyplatily se rovněž změny v sestavě. Oproti předešlým utkáním šlapaly všechny čtyři útočné řady.

„Líbilo se mi, jak fungovala druhá lajna. Kolem Hertla máme dva rychlé hráče," pochvaluje si Jalonen chemii mezi hvězdným centrem a Hynkem Zohornou s Matějem Blümelem.

„Třetí a čtvrtá formace také odváděla velmi dobrou práci. Líbil se mi Černoch, hraje dobře po celý turnaj. A Špaček zvládl poslední dva zápasy taky velmi dobře," chválí Jalonen oba střední útočníky z bottom six.

No a kousky první lajny? Hokejové pohlazení. A nejlepší vyprošťovák po hrůze s Rakouskem. 

„Všichni o tom mluvili a teď jsem to viděl i já – na ledě se opravdu dokážou najít," žasne Jalonen nad souhrou Krejčího s Pastrňákem. „David Pastrňák je opravdu úžasný hráč. A skvělý charakter! Kabině dodal pozitivní energii."

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz